Κωνσταντινίδης: "Στον Πρωτέα Βούλας έχουμε δημιουργήσει μια μικρή βάση ομοιογένειας"
Ο προπονητής της ομάδας του Πρωτέα Βούλας, Μάης Κωνσταντινίδης φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio όπου μίλησε για τους στόχους του συλλόγου, τους δύο ξένους αθλητές που υπέγραψε αλλά και το χτίσιμο ενός νεανικού κορμού.
Aναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:
Για το πλάνο του Πρωτέα Βούλας στην Elite League: «Αγωνιστικά θα περιμένετε ένα μπάσκετ υψηλής έντασης. Αυτός είναι ο στόχος, σε αυτήν την λογική δουλεύουμε. Πάρα πολύ υψηλής έντασης, με ένα μεγάλο και ανοιχτό rotation, όπου διψήφιος αριθμός παιδιών θα έχουν σοβαρό ρόλο συμμετοχής. Όσον αφορά το κομμάτι τού γενικότερου στόχου, είναι η καθιέρωση στην κατηγορία. Είναι πολύ δύσκολη κατηγορία και οι ομάδες που ανεβαίνουν απ’ τη National League 1 το αντιλαμβάνονται γρήγορα. Θέλει έναν συντονισμό προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα, οπότε η ομάδα πρέπει να μάθει να λειτουργεί σε αυτούς τους ρυθμούς και μέσα από αυτήν τη διαδικασία να καθιερωθεί στην κατηγορία και να κοιτάξει στο μέλλον να καταφέρει κάτι παραπάνω».
Για την έλλειψη ομοιογένειας της ομάδας: «Σίγουρα ο Πρωτέας ξεκινάει από ένα μειονέκτημα στην ομοιογένεια. Εγώ έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση και στη Δάφνη Δαφνίου στη Β’ Εθνική, όπου ξεκινήσαμε μια προσπάθεια από μηδενική βάση. Για να ελαττώσουμε το μειονέκτημα προσπαθήσαμε να εντάξουμε παιδιά στο ρόστερ που έχουν υπάρξει συμπαίκτες σε άλλες ομάδες στο παρελθόν, έτσι ώστε να υπάρχει μια χημεία μεταξύ τους, να μην είναι τελείως άγνωστοι. Αυτό το έχουμε καταφέρει με δίδυμα παικτών που έχουν υπάρξει συμπαίκτες. Έχουμε δημιουργήσει μια μικρή βάση ομοιογένειας και πάμε προς αυτήν να “χτίσουμε” και τα υπόλοιπα παιδιά».
Για την απόκτηση των δύο ξένων, Σον Κόνγουεϊ και Ντέρικ Γουόκερ: «Ο Κόνγουεϊ την τελευταία του χρονιά έδωσε στο Σεντ Τζον’ς. Πήραμε κάποιες πληροφορίες που ήταν καθ’ όλα θετικές, ξεκινώντας απ’ το θέμα του χαρακτήρα, γιατί αυτό είναι το πρώτο που ψάχνουμε. Οι καλές του κολεγιακές χρονιές ήταν στο VMI για 4 χρόνια, όπου ειδικά την τελευταία του σεζόν εκεί είχε πάρα πολύ καλά νούμερα. Και ο Σον και ο Ντέρικ έχουν ξοδέψει 5 χρόνια σε κολλέγια, πράγμα που σημαίνει ότι “κουβαλούν” τα θετικά στοιχεία των παιδιών που ολοκληρώνουν το κολεγιακό τους. Ήταν σημαντικό για ‘μας στο να αποφασίσουμε να τους εντάξουμε στην ομάδα».
Για τη λογική στην οποία κινήθηκαν για την απόκτηση των ξένων: «Εμείς θέλουμε παιδιά τα οποία να είναι σημαντικά κομμάτια του συνόλου. Δε θέλουμε να έχουμε παιδιά που θα προσπαθήσουν ή έχουν μάθει να… κουβαλούν το κάρο. Σ’ αυτήν τη λογική πήγαμε, γι’ αυτό επιλέξαμε παιδιά που είναι άπειρα απ’ το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ότι είναι η πρώτη τους χρονιά στο επαγγελματικό μπάσκετ σημαίνει ότι έχουν όρεξη, έχουν φιλοδοξία, θέλουν να μετρηθούν στο πόσο μπορούν να αντέξουν σε μια τέτοια διαδικασία. Σε συνδυασμό και με το ταλέντο τους καταλήξαμε σε αυτά τα δύο ονόματα ξένων για να πορευτούμε».
Για το ότι δεν έχουν κανέναν παίκτη άνω των 30 ετών: «Δεν υπάρχει κανένας παίκτης πάνω από 30 χρονών, ο μεγαλύτερος είναι ο Γκρέκας ο οποίος είναι 28. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην κατηγορία. Το ηλικιακό όριο της ομάδας μας είναι από 18 μέχρι 28. Αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων, θεωρώ πως αν δεν είμαστε το νεανικότερο ρόστερ θα είμαστε ένα απ’ τα τρία πιο νεαρά ρόστερ της κατηγορίας».