Skip to main content

Καλόγηρος: "Ο Ηρακλής πρέπει να επιστρέψει στην Α1"

 Ο Ανδρέας Καλόγηρος φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio, όπου μίλησε για την απόφασή του να πάει στον Ηρακλή, τους στόχους και τις φιλοδοξίες της ομάδας αλλά και τον προπονητή Πέταρ Άλεκσιτς.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Ο Ανδρέας Καλόγηρος μίλησε:

Για την απόφασή του να πάει στον Ηρακλή: «Σίγουρα πέρυσι κέρδισα πολλά στην ομάδα του Άρη, τα οποία με έκαναν καλύτερο. Φέτος, μου άρεσε πολύ όλο το πρότζεκτ που έχει ο Ηρακλής. Ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που θα έχει στόχους και αυτή είναι ο Ηρακλής. Τώρα που ανέλαβε και GM ο Ζήσης Σαρικόπουλος, μου άρεσε πολύ όλο το πρότζεκτ και γι’ αυτό αποφάσισα να πάω. Είναι μια πρόκληση για εμένα ότι πρέπει να επιστρέψει ο Ηρακλής στην Α1».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις απ’ τον Ηρακλή: «Είναι πολύ καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής, ξεκινήσαμε προετοιμασία πριν μία βδομάδα και κυλάει μια χαρά. Ανυπομονούμε όλοι για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για τις φιλοδοξίες του στον Ηρακλή: «Θέλω να δείξω το τι μπορώ να κάνω σε παραπάνω χώρο και χρόνο και δουλεύω καθημερινά για καινούργια πράγματα. Πιστεύω ότι ο Ηρακλής είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για εμένα».

Για τον στόχο της ομάδας: «Πρέπει να κοιτάμε βήμα-βήμα. Να αρχίσει το πρωτάθλημα, να κερδίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και στο τέλος της κανονικής περιόδου να είμαστε στις ψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Θα δούμε πώς θα πάει, αλλά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος».

Για τον κόουτς του Ηρακλή, Πέταρ Άλεκσιτς: «Είναι ένας καινούργιος κόουτς. Βέβαια έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα εκεί που ήταν πριν. Στην προπόνηση μάς περνάει τη δική του φιλοσοφία, το πάθος του, όλα αυτά. Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά και θα δούμε πώς θα πάει».

Για το τι κρατάει απ’ την περσινή σεζόν με τον Άρη: «Κρατάω πολλά απ’ τη περσινή χρονιά. Ο κόουτς Καστρίτης μάς πίεζε όλους, γιατί ήξερε ότι μπορούμε να δώσουμε παραπάνω, ήξερε πώς να το κάνει, είχε τον δικό του τρόπο που ήταν σωστός. Αυτό φάνηκε και στο παρκέ. Απ’ τις εμφανίσεις μου, κρατάω ότι κάθε φορά που έμπαινα στο παρκέ τα έδινα όλα όσο και να έπαιζα και προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος κάθε φορά που θα μου δινόταν ευκαιρία».

Για την εξαιρετική του εμφάνιση στο ματς απέναντι στο Παναθηναϊκό, στη νίκη του Άρη στο ΟΑΚΑ: «Ήταν τρομερό συναίσθημα, δεν το πίστευα, μου πήρε λίγο καιρό για να καταλάβω τι έγινε. Ήταν τρομερό το πώς μπήκα στο παρκέ στο τέλος, βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει και έκανα κάποια μικρά πράγματα σωστά. Δεν το πίστευα. Ήταν φανταστικό συναίσθημα».