Skip to main content

Μιχελάκος: "Ο Κόροιβος είναι πολύ οργανωμένο σωματείο με μεγάλη ιστορία και πολύ καλές υποδομές"

 Ο προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας, Μιχάλης Μιχελάκος, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio όπου μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον σύλλογο, την στελέχωση του ρόστερ αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος της Elite League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις απ’ τον Κόροιβο: «Είναι πάρα πολύ καλά τα πράγματα, όπως τα είχαμε συζητήσει με τη διοίκηση. Ο Κόροιβος είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο, με μεγάλη ιστορία, πολύ καλές υποδομές στο γήπεδο, επαγγελματικών δεδομένων θα έλεγα. Αυτό είναι και η προίκα που έχει η ομάδα απ’ τα χρόνια της στην Α1. Σε πρώτο βαθμό είναι όλα όπως πρέπει σε επαγγελματικό πλαίσιο και αυτό μάς δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να είμαστε χωρίς σκέψεις όταν μπαίνουμε μες στο γήπεδο».

Για την αλλαγή που έγινε στο ρόστερ του Κοροίβου: «Πρώτα απ’ όλα, έγινε ένα recruiting με παιδιά που έχουν διάθεση να δουλέψουν και να προχωρήσουν στην καριέρα τους, παιδιά με διάθεση για δουλειά. Είμαστε μια πάρα πολύ νεανική ομάδα. Αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι 26 χρονών, ο Ζαραϊδώνης. Έχουμε παιδιά απ’ το εφηβικό μας τμήμα, 17-18 χρονών. Έγινε και μια επιλογή Αμερικάνων, δύο παιδιά για τα οποία έχω σαφή άποψη και με τον έναν έχω συνεργαστεί τη χρονιά της ανόδου στον Τρίτωνα. Είναι ένα κράμα που μας ιντριγκάρει στον Κόροιβο. Θέλουμε να δουλέψουμε πάρα πολύ, το γήπεδο να είναι ο “καθρέπτης” τη δουλειάς μας και να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι σύνηθες για τις περισσότερες ομάδες να είναι αναγκασμένοι οι προπονητές να αλλάζουν σε πολύ μέγαρο βαθμό και να έχουν διαφορετική δομή στο ρόστερ τους».

Για την απόκτηση του Ρόμπερτ Γκλάσπερ: «Ο Κόροιβος τα τελευταία χρόνια είναι ομάδα play-offs στην κατηγορία, οπότε δε στηριζόμαστε σε ένα παιδί. Από ‘κει και πέρα, είναι πάρα πολύ καλή επιλογή παίκτη. Η διοίκηση έκανε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες έτσι ώστε να πείσουμε τον παίκτη ότι αξίζει το εγχείρημα αυτό και θα είναι σε μια ομάδα που θα έχει απαιτήσεις και στόχους για τη νέα χρονιά».

Για το αν θα υπάρξει άλλη μεταγραφή: «Ίσως υπάρξει κάτι ακόμα. Σε πρώτο βαθμό θέλουμε να δούμε πώς κινούμαστε μέχρι τώρα. Θέλουμε να είναι κάτι το οποίο θα αξίζει τον κόπο, ένα παιδί που θα είναι στη φιλοσοφία μας. Σε συνεννόηση με τη διοίκηση θα δούμε αν θα υπάρξει. Η λογική λέει ότι ίσως έρθει ένα ακόμη παιδί στην ομάδα μας».

Για την Elite League της νέας σεζόν: «Η Elite League είναι ένα πρωτάθλημα που είναι οριακά μίας ταχύτητας. Δε μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα. Αυτός που δουλεύει περισσότερο, που είναι συγκεντρωμένος, που έχει πολύ μεγάλο κίνητρο, έχει πολύ μεγάλη τύχη μες στο πρωτάθλημα. Απ’ τη στιγμή που υπάρχει και ο κανονισμός με τους δύο ξένους, όπου μπορεί να αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα, καθώς και με το “παράθυρο” των χειμερινών μεταγραφών, μπορούμε να δούμε τελείως διαφορετικές εικόνες μες στη χρονιά. Έτσι όπως διαμορφώνονται οι ομάδες, θα είναι ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αντίστοιχο του περσινού και του προπέρσινου».

Για το ότι είναι η πρώτη του φορά εκτός Αθηνών: «Είναι ένα καλό timing στη ζωή μου αυτή η επιλογή. Ο Κόροιβος σού παρέχει αρκετά πράγματα, δεν είναι μια κλασσική επαρχιακή ομάδα. Αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη πόλη και παράλληλα είναι το καμάρι του νομού, δεν ύπαρχέ άλλη ομάδα σε τέτοια επίπεδα στον νομό Ηλείας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, όλα λειτουργούν όπως πρέπει και σε επαγγελματικό πλαίσιο, όποτε είναι πάρα πολύ εύκολο να προσαρμοστώ σε μια τέτοια διαδικασία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, η προσαρμογή μου είναι πάρα πολύ εύκολη».