Skip to main content

Καραμπάς: «Στοίχημα για την Νήαρ Ηστ η φετινή χρονιά»

Για το πρωτάθλημα της Elite League, την κατάσταση της Νήαρ Ηστ, τις δυσκολίες ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και τις φιλοδοξίες της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Πέτρος Καραμπάς.

Αναλυτικά ο προπονητής της ομάδας της Καισαριανής μίλησε:

Για τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή: «Σίγουρα είχαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Όλα κυλούν απόλυτα φυσιολογικά, απλά το μόνο που μας λείπει είναι ο χρόνος. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο απ’ την αρχή του καλοκαιριού, νομίζω θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, η διοίκηση “τρέχει” πολλά θέματα και έχει υπάρξει μια οργάνωση. Θεωρώ ότι για εμάς είναι ένα στοίχημα η φετινή χρονιά, το οποίο αν το καταφέρουμε του χρόνου η ομάδα θα είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο σε πολλές λειτουργίες που έχει ανάγκη. Έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο, αλλά πλέον όλα κυλούν ομαλά. Δεν κάναμε διακοπές, μέχρι 7-8 Αυγούστου ήμασταν στο recruiting της ομάδας. Θα έλεγα ότι χάσαμε λίγο και την εμπιστοσύνη του μπασκετικού κόσμου. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από πριν πλέον, αλλά λογικό είναι όταν ο κόσμος ακούει τέτοιες συνθήκες να υπάρχει μια δυσπιστία».

Για το αν η μη συμμετοχή της Νήαρ Ηστ θα στοιχίσει στην ομάδα σε θέμα ρυθμού: «Παίζει σημαντικό ρόλο. Και πέρυσι δε συμμετείχαμε στο Κύπελλο, φέτος ήταν αρκετά δύσκολο να γίνει. Πέρυσι μας στοίχισε λίγο στην αρχή, είχαμε ένα ξεκίνημα που δεν ήταν τόσο καλό, ήμασταν ασύνδετοι. Επειδή έχουμε την περσινή εμπειρία, έχουμε επιλέξει να κάνουμε λίγο διαφορετική προετοιμασία ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και να μη μας κοστίσει, γιατί πέρυσι τις πρώτες 3-4 αγωνιστικές “ψαχνόμασταν” σαν ομάδα».

Για τις φιλοδοξίες της Νήαρ Ηστ τη νέα σεζόν: «Χάσαμε σημαντικούς παίκτες στην ομάδα, δεν έμεινε ο κορμός. Έφυγαν οι δύο “σημαίες” της ομάδας, ο Κουπίδης και ο Γιανναλέτσος, έφυγε και ο Καραχάλιος. Δεν πτοούμαστε όμως. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είμαστε απ’ τα φαβορί να πέσουμε κατηγορία και στο τέλος ανεβαίνουμε. Δεν μπορώ να φανταστώ σε καμία περίπτωση ότι θα γίνει το ίδιο και φέτος, αλλά μέσα απ’ τη δουλειά μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την «ταυτότητα» της ομάδας του: «Ό,τι παρουσιάζουμε κάθε χρόνο. Μεγάλη “δίψα” πάρα πολύ σκληρή ομάδα, η δύναμή μας θα είναι ξανά η έδρα μας. Πάμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό σε αγωνιστικό επίπεδο, κάτι όμορφο και μέσα απ’ αυτά όλα έρχεται η επιτυχία. Η παρέα, η λειτουργία της ομάδας, η αγωνιστική φιλοσοφία, όλα αυτά δημιουργούν το κομμάτι της ομάδας».

Για την απόκτηση του Τζούλιαν Ρος: «Καταρχάς, χρειάζεται μέγεθος και κορμιά η κατηγορία, οπότε στοχεύσαμε σε ένα παιδί που θα δώσει αυτό το πράγμα. Από ‘κει και πέρα, αφού στη ουσία είχε “χτιστεί” όλο το υπόλοιπο ρόστερ, δε θα παίρναμε ένα παιδί που θα κάνει τη διαφορά. Ταιριάζει πάρα πολύ στη λειτουργία που θα έχουμε φέτος στην ομάδα. Η επιλογή γίνεται πάντα με τον χαρακτήρα του παιδιού, ταίριαζε σε όλο αυτό το κλίμα που θέλαμε να δημιουργήσουμε και φέτος. Έχει πολλή “δίψα” όπως και όλα τα παιδιά».

Για το αν θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση στην ομάδα: «Είμαι κάθε χρόνο λίγο πιεστικός στη διοίκηση για ενίσχυση και στο τέλος όλο και κάτι παίρνω. Ζητάω μέχρι κάτι να πάρω. Δεν είναι εύκολο να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση, θα δούμε».

Για την Elite League: «Το επίπεδο της κατηγορίας είναι άλλο. Σωστά έχει ονομαστεί Elite League. Θεωρώ ότι είναι η μόνη κατηγορία εδώ και χρόνια που έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα, καθώς και αγωνιστικά. Είναι η μόνη κατηγορία που έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τα προηγούμενα. Έχουν βοηθήσει σίγουρα οι ξένοι σε αυτό. Πέρυσι ήταν το πιο ισορροπημένο πρωτάθλημα που έχει υπάρξει. Αυτήν τη στιγμή δε φαίνεται οι διαφορές να είναι τόσο ελάχιστες, αλλά πάλι στο τέλος θα υπάρχει αυτή η πολύ μικρή διαφορά».