Skip to main content

ΧΑΝΘ: Πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία της ομάδας ο Λουσέιν (pic)

Η ΧΑΝΘ ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου πάουερ φόργουορντ, Τζόσουα Λουσέιν, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ξένο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου, ώστε να ενισχύσει την front-line των Θεσσαλονικέων.

Η ανακοίνωση της ΧΑΝΘ:

«H Διεύθυνση Αθλητισμού της ΧΑΝΘ και το Τμήμα Μπάσκετ ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον Joshua Lusane ο οποίος θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Elite League.

Ο Joshua Lusane (που αποτελεί και τον πρώτο ξένο παίκτη στην ιστορία της Αδελφότητας), είναι γεννημένος στις ΗΠΑ(στην πόλη Αμέρικους της Τζόρτζια) στις 11 Ιανουαρίου του 2001. Έχει ύψος 2.01μ. και αγωνίζεται στην θέση του power forward.

«Είναι ένα παιδί που αγωνίζεται για πρώτη φορά μακριά από την χώρα του, προσπαθεί να συνηθίσει σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, έχει καλά χαρακτηριστικά και στην επίθεση και στην άμυνα και θα μας βοηθήσει πιστεύω στο ποστ παιχνίδι», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Μπουσβάρος.

Έπαιξε για τρεις σεζόν στο Campel University (2020-23) ενώ την τελευταία κολεγιακή χρονιά(2023-24) αγωνίσθηκε στο NCAA με το Hampton University. Ο Τζόσουα τελείωσε την σεζόν με τους «πειρατές» έχοντας 5,6 πόντους και 2,4 ριμπάουντ σε 33 παιχνίδια. Έκανε ρεκόρ καριέρας στις 27/11/2022 σημειώνοντας 29 πόντους απέναντι στο πανεπιστήμιο του Στέτσον.

«Ξεκίνησα για πρώτη φορά το μπάσκετ σε ηλικία 6-7 ετών μετά από παρότρυνση του αδελφού μου. Πήγα στο Americus-Sumter high school και στην συνέχεια επιλέχθηκα από το Πανεπιστήμιο του Κάμπελ της Νόρθ Καρολαϊνα. Ολοκλήρωσα την κολεγιακή μου θητεία στο Χάμπτον, Κέρδισα εμπειρίες που ελπίζω να μου φανούν χρήσιμες στην νέα μου ομάδα την ΧΑΝΘ. Είναι μικρό το διάστημα που βρίσκομαι στην πόλη. Προσπαθώ ακόμη να συνηθίσω, το μπάσκετ, την νέα ζωή, τις απαιτήσεις του κόουτς. Προσπαθώ να κρατάω τον εαυτό μου σε καλή κατάσταση, θέλω να είμαι χρήσιμος για την ομάδα», δήλωσε Joshua Lusane».