Skip to main content

Σαχπατζίδης: "Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται στη Δόξα Λευκάδας"

 Ο σέντερ της Δόξας Λευκάδας, Γιάννης Σαχπατζίδης, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio, όπου μίλησε για το ξεκίνημα της ομάδας στην Elite League, την στήριξη που παρέχει ο κόσμος στον σύλλογο και για το κλίμα μέσα στο κλαμπ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για τη νίκη επί του Πρωτέα Βούλας: «Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη. Πρέπει να κρατήσουμε τη νίκη και το ότι αυτή η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει απ’ το -17. Νομίζω ότι μάς έλειπε η αγωνιστική δραστηριότητα, είχαμε μείνει λίγο πίσω και λόγω ότι είμαστε στην επαρχία και ότι δεν παίξαμε στην πρεμιέρα. Έτσι, στο 1ο ημίχρονο ήμασταν έξω απ’ τα “νερά” μας. Θεωρώ ότι προσαρμοστήκαμε και είπαμε ότι θα παίξουμε πιο σκληρή άμυνα στο 2ο ημίχρονο και τα καταφέραμε. Έχουμε ακόμα να βελτιωθούμε σε αρκετά πράγματα, η ομάδα πρέπει να βρεθεί και να “δέσει” ακόμα περισσότερο, γιατί και το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έχει πολύ δρόμο ακόμα η σεζόν».

Για το πώς κατάφεραν να κάνουν το 23-0 σερί στο 41-58: «Είπαμε ότι θα παίξουμε φάση-φάση. Είπαμε να μην κοιτάξουμε το σκορ καθόλου και να ξεκινήσουμε απ’ την άμυνά μας. Θεωρώ πως η άμυνά μας μάς πρόδωσε στην αρχή, γιατί θέλουμε να είμαστε σκληροί εκεί και να βρούμε ρυθμό μέσα από αυτήν. Στην επίθεση έχουμε το ταλέντο για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Αυτό ήταν το “κλειδί” στο να γυρίσει το ματς. Θέλαμε να βάλουμε και τον κόσμο μας στην εξίσωση του αγώνα».

Για το επερχόμενο (16/10) εκτός έδρας ματς με τον Βίκο Ιωαννίνων: «Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας. Σίγουρα ο Βίκος έχει έμπειρα παιδιά, όλοι θα κοιτάξουν στο να ανασυγκροτηθούν και να φέρουν την ομάδα προς τους στόχους της. Εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας, δεν υπάρχει ιδιαίτερο άγχος για εμάς. Αν είμαστε καλά και σωματικά και ψυχικά, θα ανταπεξέλθουμε κατάλληλα σε αυτό το ματς».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Γενικά υπάρχει ένα καλό κλίμα γύρω απ’ τον οργανισμό. Αυτή η ομάδα έχει ανάγκη το να είναι όλοι μαζί, ότι πρέπει όλο το νησί να είναι “ένα”. Ο κόσμος το “αγκαλιάζει” όλο αυτό, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα να βλέπεις 600-700 άτομα σε μια ομάδα της επαρχίας, δεν το συναντάς πολύ εύκολα. Εμείς πρέπει να παίρνουμε δύναμη απ’ την ατμόσφαιρα και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο και τους εαυτούς μας γύρω απ’ όλο αυτό».

Για τους δύο ξένους της ομάδας, Ξαβιέ Σμίθ και Ρασάντ Μάντεν: «Ο Σμιθ τώρα αρχίζει να προσαρμόζεται και να μπαίνει στο κλίμα της Ευρώπης συγκεκριμένα της Ελλάδας και της Elite League. Είναι ένα παιδί που έχει χάρισμα και ταλέντο στο να σκοράρει. Σίγουρα υπάρχουν σκληρές άμυνες πάνω του, οπότε πρέπει να προσαρμοστεί περισσότερο σε αυτό. Ο Μάντεν έχει μεγαλύτερή εμπειρία, είχε παίξει και στην Α1. Ξέρει κι ο ίδιος να διαχειριστεί πολύ καλά την πίεση που δέχεται και το σκοράρισμα που μπορεί να προσφέρει. Είναι ψηλός και μακρύς σαν playmaker, οπότε το εκμεταλλεύεται πολύ καλά αυτό».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος στηρίζει και με το παραπάνω. Και από πέρυσι. Ειδικά για μια ομάδα της επαρχίας, για ένα τέτοιο γήπεδο. Έχουμε 600-700 άτομα σε κάθε αγώνα και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γεμίζει ακόμα περισσότερο».