Skip to main content

Όταν ο Μαραντόνα επισκέφθηκε τον τάφο του Ντράζεν Πέτροβιτς (vid)

Ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί τον θάνατο του σπουδαίου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο «Pimpe d’Oro» είχε συνδέσει, φυσικά, το όνομα του με το ποδόσφαιρο, όμως πριν από 26 ολόκληρα χρόνια, ο δρόμος του τον είχε φέρει στο Ζάγκρεμπ, στην πόλη ενός άλλου Θεού, μπασκετικού, του Ντράζεν Πέτροβιτς.

Ήταν το 1994, όταν και η Εθνική Αργεντινής βρέθηκε στην πόλη του Ντράζεν για φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Μουντιάλ των ΗΠΑ. Μία ημέρα πριν την διεξαγωγή του αγώνα, ο Μαραντόνα ζήτησε από τον Νταβόρ Σούκερ, συμπαίκτη του στην Σεβίλλη, να επισκεφθεί τον τάφο του «Μότσαρτ», ο οποίος είχε φύγει από την ζωή, έναν χρόνο πριν.

Ο Κροάτης επιθετικός επικοινώνησε με την μητέρα του Ντράζεν, Μπιζέρκα και το επόμενο πρωί, όλοι μαζί επισκέφθηκαν το μνήμα του Πέτροβιτς, με τον Μαραντόνα να αφήνει ενθύμιο μία φανέλα του.  

«Μην είσαι λυπημένη, ο Ντράζεν θα ζει για πάντα», ήταν τα λόγια του Ντιέγκο προς την Μπιζέρκα Πέτροβιτς, με τον μύθο, μάλιστα, να αναφέρει πως ο Αργεντινός άφησε 62 τριαντάφυλλα στον τάφο του Ντράζεν, όσοι ήταν και οι πόντοι που είχε σημειώσει ο Κροάτης, στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων του 1989, με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο περιστατικό, μάλιστα, αναφέρθηκε και η ίδια η Μπιζέρκα, λέγοντας χαρακτηριστικά:   «Δεν θυμάμαι αυτή τη λεπτομέρεια. Δεν μετρήσαμε τα τριαντάφυλλα. Η επίσκεψη του όμως στον τάφο ήταν μια σπουδαία χειρονομία. Δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Το έκανε επειδή το ήθελε. Δε θα το ξεχάσω ποτέ».

https://www.youtube.com/watch?v=BLIY4aVEkFg&feature=emb_title