Skip to main content

Elite League – Ντέρμπι από τα παλιά ανάμεσα σε Παπάγο και Ηρακλή

Ένα παιχνίδι που… θυμίζει Α1, αυτό ανάμεσα στον Παπάγο και τον Ηρακλή, φιλοξενεί το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Elite League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Ο Παπάγου υποδέχεται τον Ηρακλή ΚΑΕ 2022 το Σάββατο (17:00) για την 7η αγωνιστική της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, σε έναν αγώνα που αποτελεί γερό crash test για αμφότερες τις ομάδες.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να φτάσουν στην τρίτη τους νίκη στο «σπίτι» τους. «Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηρακλή για μας, είναι άλλο ένα σκαλοπάτι που πρέπει να ανέβουμε για να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους. Η ήττα στο Μαρούσι, μας πείσμωσε και θέλουμε να επιστρέψουμε δυνατοί. Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά και θέλουμε μέσα στο ‘Σαλούν’ να επιστρέψουμε στις νίκες», τόνισε ο αρχηγός της ομάδας, Στέφανος Σολωμός.

«Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο απέναντι στον Ηρακλή, αλλά η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα και ανυπομονούμε για το παιχνίδι του Σαββάτου, στο οποίο θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας που όλο αυτό τον καιρό μας στηρίζει και μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση», πρόσθεσε ο πολύπειρος σέντερ.

Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εντυπωσιακό νικηφόρο τους σερί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. «Κάθε ματς είναι δύσκολο. Είναι μία νεοφώτιστη ομάδα και έχουν τον ίδιο κορμό με πέρσι κάτι το οποίο δεν έχουμε εμείς. Όμως νομίζω ότι εμείς έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, ακόμη είμαστε στον πρώτο… όροφο της απόδοσής μας», τόνισε ο Μιχάλης Λιάπης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκριση που πήρε η ομάδα του μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο νικώντας τον Πανερυθραϊκό. «Καταφέραμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Είναι σημαντικό το ότι κερδίσαμε μία ομάδα από την οποία χάσαμε στην πρώτη αγωνιστική. Το πήραμε λίγο εγωιστικά και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Αναφερόμενος στο κλίμα στην ομάδα ο 27χρονος γκαρντ είπε: «Δεν έχουμε κάνει προετοιμασία αλλά έχουμε πολύ καλό κλίμα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Υπάρχει αγάπη μεταξύ μας και πάνω σε αυτό χτίζουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Μπροστά στον «Γηραιό» υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα. «Δεν μας προβληματίζει. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη κούραση αλλά εμείς δε βλέπουμε μακριά, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προτιμάμε να παίζουμε πολλούς αγώνες, ειδικά όταν έχεις τη χαρά και την τιμή να παίζεις σε μία ομάδα όπως ο Ηρακλής με γεμάτο γήπεδο».

Όσο για τη βοήθεια από τον κόσμο; «Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει. Όσο πιο πολύ κερδίζουμε θα έρχεται περισσότερος κόσμος. Κάθε φορά που παίζουμε στο Ιβανώφειο είναι μία μικρή γιορτή για τον κόσμο. Έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα ομοιογένειας, είμαστε μία οικογένεια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε ανθρώπους στη διοίκηση που παλεύουν μαζί μας και νιώθουμε ασφάλεια. Μπορεί να χτιστήκαμε τελευταία στιγμή αλλά ο Ηρακλής είναι μία ιστορική ομάδα που έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί».