Skip to main content

Μούτσιος: «Η Elite League είναι πολύ ανταγωνιστική κατηγορία»

Συνέντευξη στο Web Radio της ΕΟΚ παραχώρησε ο προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη, με τον Έλληνα τεχνικό να σχολιάζει τη νίκη της ομάδας του στο Σχηματάρι, αλλά και τη συνολική παρουσία των Μεσολογγιτών. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς των Στερεοελλαδιτών:

Για τη νίκη επί του Ερμή: 

«Αντιμετωπίσαμε μια απ’ τις πιο ποιοτικές ομάδες και η αναβάθμιση που έχει κάνει τον τελευταίο μήνα είναι άκρως θεαματική. Είχαμε στηθεί καλά αμυντικά, είχαμε φτιάξει ένα πλάνο, ήταν απ’ τις λίγες φορές εκτός έδρας που το τηρήσαμε απόλυτα, με τα λάθη μας βέβαια και νομίζω ότι τα παιδιά στο τέλος δικαιώθηκαν για την προσπάθειά τους».

Για το ότι ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας: 

«Εγώ θα κρατήσω τη νίκη, γιατί και τα εντός και τα εκτός 2 βαθμούς δίνουν. Κάνοντας, πάντως, «ποδαρικό» σ’ αυτό, μάς έφυγε κι ένα βάρος, γιατί όταν γεμίζεις με εκτός έδρας ήττες νομίζεις ότι κάποια «κατάρα» σε κυνηγάει, οπότε νομίζω για αρχή το βγάλαμε από πάνω μας κι αυτό».

Για το διαφορετικό πρόσωπο του Χαρίλαου Τρικούπη εντός και εκτός έδρας: 

«Δεν είναι θέμα ποιότητας και όλα τα υπόλοιπα, νομίζω το αποδείξαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Μας έτυχαν πάρα πολλά πράγματα, τραυματισμών, ιώσεων και covid μαζί, οπότε δε μπορέσαμε ποτέ σαν ομάδα να προπονηθούμε με 10-11 άτομα στο γήπεδο και τελευταία στιγμή αποφασιζόταν ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δικαιολογία για τις πάρα πολύ καλές εμφανίσεις μας, αλλά υπήρχε ένας συνδυασμός όλων αυτών και το γεγονός ότι αντιμετωπίζαμε λίγο τα εκτός έδρας παιχνίδια με τη λογική ότι μετά θα κερδίσουμε εντός έδρας. Είναι και η ηλικία των παιδιών, η πρώτη φορά που παίζουν στην Elite League, οπότε είναι ένας συνδυασμός. Έπρεπε να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία, ίσως αργήσαμε λίγο να τη βρούμε, αλλά ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα από ‘δω και πέρα».

Για το αν είναι ικανοποιημένοι απ’ τη μέχρι στιγμής πορεία τους: 

«Σε γενικές γραμμές είμαστε. Αν εξαιρέσουμε την κακή ήττα απ’ τον Αμύντα λόγω του ότι ήταν εντός έδρας, κατά τ’ άλλα, σ’ όλα τα υπόλοιπα κομμάτια τα παιδιά τα ‘χουν πάει εξαιρετικά. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες νίκες, όπως αυτές εναντίον του Ηρακλή και του Αμαρουσίου, οι οποίες μάς έχουν μέσα στους στόχους μας».

Για το ότι δεν έχουν πρόβλημα με το χρόνο των ξένων τους: 

«Η δική μας ομάδα έχει μείνει σταθερή στο πλάνο της απ’ την αρχή. Σχεδιάσαμε με τον GM και το προεδρίο αυτό που θεωρήσαμε καλύτερο για να μην έχουμε θέμα με τους χρόνους των ξένων μας. Επειδή αυτοί που απαρτίζουν την ομάδα έχουν τη μεγάλη εμπειρία για να το δουν αυτό από μακριά, είχαμε αποφασίσει ότι δε θα μπλέξουμε με τους χρόνους για να ‘μαστε σίγουροι για ό,τι κάνουμε. Νομίζω τα ‘χουμε πάει περίφημα σε αυτό το κομμάτι, τα καταφέραμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

Για το μοντέλο του Χαρίλαου Τρικούπη: 

«Όλοι περνάμε δυσκολίες στη ζωή μας, ακόμη και στο μπάσκετ και μέσα όλα αυτά και μια επαρχιακή ομάδα, όπου στην επαρχία δυσκολευόμαστε ακόμη περισσότερο. Η ομάδα θέλησε να κάνει μια στροφή στο να μη ξοδεύει χρήματα σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο. Έτσι αποφάσισε να δώσει χώρο σε παιδιά που μπορούν να ανταπεξέλθουν, να πάει σ’ ένα καινούργιο μοντέλο και αν αυτό είναι δυνατό να κρατήσει την ομάδα στην Elite League θα είναι και ό,τι καλύτερο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: 

«Φέτος είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και μαζί και με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν ξέρεις κάθε φορά τι ομάδες θ’ αντιμετωπίσεις και πώς».