Skip to main content

Ξύδας: «Ματς με ιδιαιτερότητες αυτό με τον Πανερυθραϊκό»

Για το σπουδαίο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό, αλλά και την φετινή πορεία του Αμαρουσίου, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο αρχηγός της ομάδας, Παύλος Ξύδας.

Αναλυτικά ο άσος της ομάδας του Αγ. Θωμά μίλησε;

Για το παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό: «Αυτό το ματς έχει ιδιαιτερότητες για μας και την Ερυθραία. έχουμε μια προϊστορία μεταξύ μας εδώ στα βόρεια προάστια. Σίγουρα θέλουμε να τούς κερδίσουμε, αφού προερχόμαστε και από μια καλή νίκη και είμαστε και στην έδρα μας. Η Ερυθραία μάς έχει «πληγώσει» στο Μαρούσι την τελευταία διετία και θέλουμε να το ανατρέψουμε αυτό. Περιμένουμε σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που σκοράρει αρκετά και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Απεναντίας, εμείς φέτος φαινόμαστε λίγο πιο δυνατοί στην άμυνα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό, έχουμε καλή επικοινωνία με όλους. Ποντάρουμε να ξεκινήσουμε από ‘κει και να «τρέξουμε» το παιχνίδι να δούμε πώς θα μας πάει κι επιθετικά».

Για το σημείο-«κλειδί» του αγώνα: «Θα παίξει σημαντικό ρόλο το να ξεκινήσουμε καλά στην άμυνά μας, να πάρουμε αυτοπεποίθηση από ‘κει και να κάνουμε το παιχνίδι μας μπροστά. Η ομάδα της Ερυθραίας έχει πάρα πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ακόμη και πιο νεαρά παιδιά έχουν γίνει πρωταγωνιστές, έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά ο κόουτς Χουχουλής. Θέλουν όλοι προσοχή. Τα παιδιά έχουν όλα πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τούς σταματήσουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Αμαρουσίου: «Απ’ την αρχή του καλοκαιριού έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Αν είχαμε καταφέρει να διαχειριστούμε καλύτερα 1-2 εκτός έδρας παιχνίδια, θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα και στην 1η θέση, αλλά μικρή σημασία έχει τώρα αυτό. Το «ταμείο» γίνεται στο τέλος. Είμαστε πολύ ικανοποιημένη. Το θέμα είναι να υπερασπιστούμε την έδρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και βλέπουμε, πάμε βήμα-βήμα».

Για το ότι είναι αήττητοι στην έδρα τους: «Είναι πολύ σημαντικό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Το ότι διατηρούμε την έδρα μας σαν «κάστρο» και δε «σπάει» ποτέ μάς κάνει να μπαίνουμε στο γήπεδο με άλλη ψυχολογία. Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ αναπάντεχο, κάθε Σάββατο υπάρχει τουλάχιστον ένα αποτέλεσμα που δεν είναι το αναμενόμενο. Νομίζω ότι και για τον κόσμο που παρακολουθεί είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον».

Για την απόκτηση του Τόνι Γουντς: «Για πρώτη φορά θα ζήσω στο Μαρούσι το να έχω ξένο συμπαίκτη. Είναι ένα παιδί με εμπειρίες και παραστάσεις απ’ την Α1, ξέρει καλά το άθλημα, ξέρει πώς να επικοινωνήσει. Είναι ένα ψηλό κορμί, μακρύς και σίγουρα θα μάς βοηθήσει. Ακόμα βρισκόμαστε, θα δούμε πώς θα πάει».

Για το Μαρούσι: «Η βάση είναι η διοίκηση που έχει ένα κλίμα οικογένειας με την ομάδα. Εγώ είχα έρθει εδώ «κυνηγώντας» οτιδήποτε μπορεί να «κυνηγάει» ένα νέο παιδί και με «αγκάλιασαν» όλοι πάρα πολύ, όπως και όλα τα παιδιά, κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση. Είναι μια ομάδα όπου όποιος τύχαινε να φύγει την επόμενη χρονιά ήθελε να γυρίσει πίσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για ‘μας. Το ότι υπάρχει υγεία και το ότι πληρωνόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία. Την ομάδα την έχω αγαπήσει απ’ τα βάθη της ψυχής μου πλέον. Φέτος αλλάξαμε αρκετά πρόσωπα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι όλα τα παιδιά πολύ συνεννοήσιμα, έχουν πολύ όρεξη για δουλειά. Όνειρο όλων μας είναι η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει και, κακά τα ψέματα, έχει και μια ιστορία το Μαρούσι. Αν το καταφέρουμε θα είναι όνειρο».

Για τον κόουτς Σκαραφίγκα: «Σίγουρα απ’ την πρώτη χρονιά που ήρθε στην Α2 μάς βοήθησε πάρα πολύ και νομίζω ότι αυτό φάνηκε, εκτός απ’ τα αποτελέσματα, και απ’ το πώς προσεγγίζουμε τα παιχνίδια. Το μπάσκετ που παίζουμε εμείς τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιο όμορφο και για τον κόσμο που το παρακολουθεί. Η σχέση μας είναι καλή, δουλεύουμε πολύ, ξεκινάμε από νωρίς την προετοιμασία μας τον Αύγουστο, υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο, υπάρχουν στόχοι, υπάρχουν ρόλοι. Σίγουρα όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Το πιο σημαντικό είναι να ‘χεις πίστη στο πλάνο, πίστη σε αυτό που κάνεις, αλλά και συγκέντρωση».