Skip to main content

Στορμ-Σαν 79-57: Η ομάδα από το Σιατλ κατέκτησε το πρώτο Commissioner Cup στην ιστορία

Οι Σιατλ Στορμ έγραψαν ιστορία αφού κατέκτησαν το πρώτο Commissioner Cup στην ιστορία επικρατώντας στον τελικό των Κονέκτικατ Σαν με 79-57, με το superbasket.gr να δίνει το παρών στις συνεντεύξεις τύπου και να σας μεταφέρει το κλίμα αλλά και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

 Το WNBA επέστρεψε τα ξημερώματα της Παρασκευή (13/8) μετά από το διάλειμμα που έκανε λόγω του All-Star Game στο Λας Βέγκας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τις Σιάτλ Στορμ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τις Κονέκτικατ Σαν στον τελικό του πρώτου Commissioner Cup στην ιστορία. 

Επειδή το Comissioner Cup είναι ένας καινούργιος όρος στο WNBA, που έγινε λόγω του 25ου εορτασμού της διοργάνωσης και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Πολύ απλά οι ομάδες έπαιξαν δέκα παιχνίδια μέχρι τώρα στην σεζόν που μέτρησαν και για αυτό το κύπελλο και οι δύο ομάδες από την κάθε περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό νικών έπαιξαν στον τελικό, με τις Σιατλ Στορμ να επικρατούν με 79-57 επί των Κονέκτικατ Σαν και να παίρνουν το τρόπαιο αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 500.000 δολαρίων.

Ο αγώνας έγινε στο Footprint Center στο Φοίνιξ με την παρουσία κόσμου, κάτι που έδωσε αισιοδοξία και επανέφερε το κλίμα στον αγώνα σε εποχές πριν το lockdown. 

Σχετικά με τον αγώνα, οι Στορμ πάτησαν το γκάζι στα πρώτα λεπτά και παίζοντας πιο αποτελεσματικά, ήταν μπροστά με δέκα πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (28-18). Αν και οι Σαν πίεσαν για να μειώσουν την διαφορά, η ομάδα από το Σιάτλ διαχειρίστηκε ιδανικά την κατάσταση και προηγήθηκε με έντεκα πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (46-35).

Οι Στορμ ξέφυγαν με ένα επί μέρους σκορ 22-5 και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 28 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (68-40). Παρότι η ομάδα από το Κονέκτικατ με ένα δικό της επί μέρους σκορ 17-11 στην τέταρτη περίοδο μείωσε την διαφορά, οι Στορμ διατήρησαν το προβάδισμα τους και νίκησαν με 79-57, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το πρώτο Commissioner's Cup στην ιστορία.

Από τις Στορμ ξεχώρισαν οι Στιούαρντ και Λόιντ με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τις Σαν διακρίθηκαν οι Μπόνερ και Χίντερμαν με έντεκα πόντους έκαστος.

Δεκάλεπτα: 28-18, 46-35, 68-40, 79-57

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 Ο προπονητής των Κονέκτικατ Σαν, Κουρτ Μίλερ δήλωσε ότι: "Τιμή μου που βρέθηκα σε αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θεωρώ ότι κάναμε μια σπουδαία  προετοιμασία μετά το διάλειμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να ξεκινήσουμε σε αυτό. Είχαμε μια πραγματικά κακή βραδιά. Δεν κάναμε καλά σουτ, βρεθήκαμε εκτός παιχνιδιού. Τα λάθη μας ήταν πραγματικά απογοητευτικά, βγήκαμε εκτός συγχρονισμού, ενώ η Stewie έβαλε πολλά δύσκολα σουτ νωρίς. Και πάλι, μεγάλη προσοχή από άποψη παιχνιδιού είχαμε σε αυτά τα μεγάλα τρίποντα και νομίζω είχαν 43, 43 πόντους και δεν έπαιξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οπότε, σε κανένα σημείο δεν μπορέσαμε να διακόψουμε τα μεγάλα τρίποντά τους. . Συνολικά ήταν μια απογοητευτική βραδιά. Ξέρω ότι στα αποδυτήρια υπάρχει πραγματικά απογοήτευση που δεν κάναμε καλύτερο παιχνίδι".

 Η κόουτς των Σιάτλ Στορμ, Νοέλ Κουίν ανέφερε ότι: " Το σκέφτηκα προφανώς για την Λίγκα και το γυναικείο μπάσκετ, θεώρησα ότι ήταν ένα πολύ ωραίο περιβάλλον να είσαι μαζί φοβερό αντίπαλο στο Κονέκτικατ.  Το περιβάλλον και η ενέργεια ήταν καταπληκτικά. Οι φίλαθλοι ήταν φοβεροί και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα μας να είμαστε μέρος σε κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και είμαι πολύ χαρούμενη  που ξεπεράσαμε την ψυχική και σωματική κόπωση και παίξαμε εξαιρετικά μπάσκετ απόψε".

Δείτε τα σχετικά tweets:

https://twitter.com/PhoenixMercury/status/1426022410445152267