Skip to main content

WNBA: Μάχη για το προβάδισμα σε Ανατολή και Δύση

Το WNBA μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον τρίτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών να διεξάγονται την Κυριακή (3/10), με τις ομάδες να ψάχνουν την ευκαιρία να κάνουν το 2-1 και να πάρουν προβάδισμα.

 Αναλυτικά:

Σικάγο Σκάι-Κονέκτικατ Σαν 20:00

 Στον πρώτο αγώνα νικήτρια ομάδα ήταν οι Σικάγο Σκάι, που επικράτησαν με 101-95 την Τετάρτη (29/9), ενώ οι Κονέκτικατ Σαν νίκησαν την ομάδα από το Σικάγο με 79-68 την Παρασκευή (1/10).

Από την νίκη των Σκαι, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η Κόρτνει Βάντερσλοτ πέτυχε το δεύτερο triple-double της ιστορίας των WNBA playoffs. Από την νίκη των Σαν ξεχώρισαν η Μπόνερ και η Αλίσα Τόμας, με την δεύτερη να το καταφέρνει αυτό, οχτώ μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση από τραυματισμό στον αχίλλειο. Επίσης, οι φιλοξενούμενοι πρέπει να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, γιατί υπενθυμίζουμε όταν τις δύο φορές τις σεζόν οι Σικάγο Σκάι σκόραραν λιγότερα από 80 πόντους έχασαν. 

Φοίνιξ Μέρκιουρι-Λας Βέγκας Είσις 22:00

Οι Λας Βέγκας Έισις νίκησαν τις Φοίνιξ Μέρκιουρι με 96-90 την Τετάρτη (29/9), ενώ η ομάδα από την Αριζόνα με κορυφαία παίκτρια, την Νταιάνα Ταουράσι, που σκόραρε 37 πόντους και έκανε υψηλό καριέρας στα playoffs του WNBA, επικράτησε της ομάδας, που κοουτσάρει ο Μπιλ Λαιμπίρ με 117-91 την Παρασκευή (1/10) και θα κριθεί για το ποιός θα πάρει το προβάδισμα στην σειρά των ημιτελικών, στον αγώνα της Κυριακής (3/10).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι Μέρκιουρι θα φιλοξενήσουν τις Λας Βέγκας Έισις στο γήπεδο Footprint Center στο Φοίνιξ για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των playoffs και θα είναι το πρώτο παιχνίδι στα νοκ άουτ που θα παίξουν εντός έδρας, όμως παρουσιάστηκε ένα θέμα. Οι Λέικερς και οι Σανς έχουν προγραμματίσει για την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο ένα φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν στο NBA, κάτι που είχε δημιουργήσει ένα μπέρδεμα, το οποίο λύθηκε, αφού οι δύο ομάδες του NBA συμφώνησαν να παίξουν το φιλικό, τρεις ώρες νωρίτερα.

Υπενθυμίζουμε ότι πολλές φορές οι Μέρκιουρι φέτος στα playoffs του WNBA, αναγκάστηκαν να μην παίξουν στο γήπεδο τους, καθώς στον πρώτο γύρο έπαιξαν στο γήπεδο του Grand Canyon University, αφού η σταρ του ρεγκετόν, Μαλούμε είχε συναυλία στο Footprint Center, ενώ ο τρίτος αγώνας της σειράς των ημιτελικών θα γίνει στο Λας Βέγκας όχι στο Φοίνιξ όπως θα έπρεπε, γιατί στο γήπεδο της ομάδας από την Αριζόνα θα φιλοξενηθεί ένα σόου της Disney σχετικά με σκέιτινγκ στον πάγο, "Disney on Ice show".

Παρότι οι Μέρκιουρι και οι Έισις δεν θα έχουν προβλήματα να ταξιδέψουν στο Φοίνιξ για το τέταρτο ματς, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα όμως για τις Σικάγο Σκάι και τις Κονέκτικατ Σαν. Ο προπονητής των Σαν, Κερτ Μίλερ ανέφερε κατά την διάρκεια της postgame συνέντευξης τύπου, ότι η ομάδα από το Κονέκτικατ θα πρέπει να κάνει τρεις πτήσεις από δύο διαφορετικά αεροδρόμια για να φτάσει στο Σικάγο και να ξεκινήσει  στις 3:30 τα ξημερώματα, ώστε να συνδιαστούν οι τρεις πτήσεις και τα δύο αεροδρόμια, για να πάνε πίσω στην έδρα τους".