Skip to main content

Ευρωμπάσκετ 2022: Θα γίνει μάχη για τον MVP

Το Ευρωμπάσκετ 2022 ξεκινά σήμερα 1η Σεπτεμβρίου και για τις επόμενες 2.5 εβδομάδες το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ θα είναι σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν κλείσει τις 12άδες τους και είναι έτοιμες να δώσουν ομηρικές μάχες στο παρκέ.

Το φετινό Ευρωμπάσκετ προμηνύεται να είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών. Ειναι μια συζήτηση που γίνεται έντονα στους κύκλους των ‘’γκουρού’’ του αθλήματος και αποτυπώνεται έντονα στις στοιχηματικές εταιρείες, μιας και έχουν στη θέση του φαβορί τέσσερις ομάδες. Οι αποδόσεις μεταξύ των Σερβία, Ελλάδα, Σλοβενία και Γαλλία έχουν ελάχιστες διαφορές καθώς κυμαίνονται από τις 4.5 έως τις 6.00 μονάδες. Με λίγα λόγια αναμένεται να γίνει σφαγή στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής Ευρώπης.

Πέρα από την κατάκτηση του τροπαίου, τεράστιο στοιχηματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τίτλος του MVP. Δεν είναι λίγοι οι αστέρες που διεκδικούν αυτό το βραβείο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρώτος και καλύτερος θέλει να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Άμεσοι ανταγωνιστές του είναι ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σλοβένος γκαρντ με το 77 στην πλάτη, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, θέλει να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να κάνει το back to back με την εθνική του ομάδα.. Από την άλλη, ο Νίκολα Γιόκιτς θέλει να ζευγαρώσει φέτος τους τίτλους του MVP μετά από αυτόν που κατέκτησε στο ΝΒΑ, να οδηγήσει τους Πλάβι σε μια κατάκτηση Ευρωμπάσκετ μετά το 2001. Οι αποδόσεις και εδώ έχουν ελάχιστες διακυμάνσεις αφού Αντετοκούνμπο και Ντόντσιτς μοιράζονται τον τίτλο του φαβορί με απόδοση 5.00 ενώ ο Σερβος σέντερ είναι λίγο πίσω με 5.50.Για τους φίλους του στοιχήματος υπάρχουν και άλλες προτάσεις που μπορούν να βρουν στα προγνωστικά ευρωμπάσκετ και να φτιάξουν τα δελτία τους όπως αυτοί θέλουν για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Βέβαια, στον τίτλο του MVP πάντα πρέπει να υπάρχει  το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποιος παίκτης-αποκάλυψη ο οποίος θα κλέψει την παράσταση και σίγουρα θα πληρώνει πολύ καλά το ποντάρισμά του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Φουρνιέ της Γαλλίας. Τα υπόλοιπα στο παρκέ..