Skip to main content

Ευρωμπάσκετ 2022: Έρχεται με φόρα η Ρόχα

Ανοίγει η αυλαία της προημιτελικής φάσης σήμερα(13/9) στις 18:15 με τη σπουδαία αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Φινλανδία. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του Γερμανία-Ελλάδα ο οποίος θα διεξαχθεί και αυτός απόψε στις 21:30. 

H φάση των ‘’16’’ έκρυβε μια τεράστια έκπληξη. Το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Σερβία ηττήθηκε από την ψυχωμένη Ιταλία σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με αποτέλεσμα να μείνει πολύ νωρίς εκτός διοργάνωσης και να ανοίγει τον δρόμο για το χρυσό στους άλλους διεκδικητές.

Βέβαια το καλύτερο ματς της προηγούμενης φάσης έγινε στο Λιθουανία-Ισπανία. Εκεί η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο κατάφερε να επικρατήσει της πολύ δυνατής  Λιθουανίας στην παράταση. Οι Ισπανοί χωρίς να έχουν τους αστέρες του παρελθόντος δείχνουν΄ότι έχουν το μέταλλο του πρωταθλητή και θα προσπαθήσουν  να φτάσουν στη ζώνη των μεταλλίων. Με έναν Λορέντζο Μπράουν χάρμα ιδέσθαι, τον Ρούντι να  δηλώνει ‘’παρων’’ στα κομβικά σημεία των αγώνων και τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ να σκεπάζουν τα καλάθια, η Ρόχα θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φινλανδίας και να βρεθεί στα ημιτελικά. 

Όσον αφορά τους Σκανδιναβούς, μιλάμε για μια γρήγορη ομάδα, με καλή παρουσία στους ομίλους μιας και τερμάτισε δεύτερη. Στους ‘’16΄’ απέκλεισε την πάντα υπολογίσιμη Κροατία έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Λάουρι Μάρκανεν. Ο σούπερ σταρ των Φινλανδών πέτυχε 43 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε κλεψίματα. 

Φαβορί της αναμέτρησης θεωρείται η Ισπανία. Αυτό γίνεται κυρίως λόγω ονόματος και όχι τόσο λόγω ρόστερ. Σίγουρα η σημερινή αναμέτρηση είναι και ένα μεγάλο στοίχημα για τους Φινλανδούς, αν μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να κάνουν ένα μεγάλο βήμα στη διοργάνωση μπαίνοντας στη ζώνη των μεταλλίων.

Στη φάση που βρίσκεται η διοργάνωση το να ανατραπούν τα προγνωστικά μοιάζει εξαιρετικά πιθανό. Πλέον μιλούν οι ψυχρεμοτεροι και οι ισχυρές προσωπικότητες. Η Ισπανία διαθέτει τέτοιες, μένει να δούμε αν έχουν και οι Φινλανδοί.