Skip to main content

Οι 10 ξένες σειρές που μεγάλωσαν τη γενιά των 40άρηδων

Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι.

Σε μία μέρα που είθισται να είμαστε πιο ανάλαφροι, ας θυμηθούμε κάποιες σειρές εξ Αμερικής που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Σειρές από τις δεκαετίας '80 και '90, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, σειρές που ίσως για τους σημερινούς πιτσιρικάδες να είναι παρωχημένες. Ας δούμε τις 10 πιο χαρακτηριστικές εξ αυτών που... έκλειναν τους Έλληνες στα σπίτια τους και θυμηθείτε κι εσείς κι άλλες που δεν χώρεσαν στη συγκεκριμένη λίστα.

  1. Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς

Η Μπρέντα, η Κέλι, ο Ντίλαν, ο Μπράντον. Ήταν τα "Φιλαράκια" της εποχής τους, ήταν η σειρά που έφερε το MEGA και μεγάλωσε τη σημερινή γενιά των 40άρηδων. Με θεματολογία το αμερικάνικο όνειρο, δωσμένο λίγο... ελαφρολαϊκά, η σειρά μάς κράτησε συντροφιά 10 χρόνια, ενώ είδαμε και την... ελληνική εκδοχή της με το "Λόγω Τιμής" (πάλι από το MEGA). Πριν λίγο καιρό, οι περισσότεροι εκ των πρωταγωνιστών συναντήθηκαν ξανά σε ένα ιδιότυπο reunion, έχοντας πατήσει πλέον τα 50 τους χρόνια. Μεγαλώσαμε, ε;

  1. Αλφ, ο εξωγήινος

Σειρά με μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, εξίσου μεγάλη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στις μικρές ηλικίες. Ο τίτλος τα λέει όλα: ο Αλφ, ένας εξωγήινος, μπαίνει στην καθημερινότητα μίας μεσοαστικής οικογένειας, η οποία προσπαθεί να τον κρύψει από τους περίεργους συγγενείς, φίλους και γείτονες. Πρόσφατα μάθαμε πως ο Αλφ δεν ήταν κούκλα, αλλά τον υποδυόταν ο Ούγγρος (νάνος) ηθοποιός, Μίχου Μετζάρος.

  1. Παντρεμένοι με παιδιά

Σειρά με το τρομερό χιούμορ, σουρεάλ διαλόγους και τον ένα και μοναδικό Αλ Μπάντι. Η οικογένεια Μπάντι μας κράτησε συντροφιά για 11 σεζόν και συνολικά 259 επεισόδια, ενώ πριν κάποια χρόνια ακούστηκε το ενδεχόμενο πως θα γίνει σειρά με πρωταγωνιστή τον γιο της οικογενείας, Μπαντ Μπάντι.

  1. Τόλμη και Γοητεία

Η Μπρουκ, ο Θορν, ο Ριτζ, η Καρολάιν κράτησαν παρέα σε εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες που έβλεπαν τις καθημερινές περιπέτειες της οικογένειας Φόρεστερ. Κάνοντας μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε πως αυτή η σειρά, που ξεκίνησε το 1987 (και ήρθε ένα χρόνο αργότερα στην Ελλάδα), συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ούσα πλέον μία από τις μακροβιότερες της παγκόσμιας τηλεόρασης. Στα πολλά... τρελά που είδαμε ήταν ο θάνατος της Καρολάιν και η σύντομη επιστροφή της ηθοποιού σε άλλο ρόλο, αλλά και η παρουσία της Μπρουκ σε μία άλλη καθημερινή σειρά, τα "Ατίθασα Νιάτα".

  1. Σλετζ Χάμερ

Πολύ προχωρημένη σειρά για την εποχή της, την πρωτοέφερε το MEGA, προβλήθηκε και από το STAR, λίγοι είναι αυτοί που τη θυμούνται. Ουσιαστικά ήταν μία σατιρική εκδοχή του αστυνόμου Κάλαχαν, με τον γκαφατζή αστυνομικό, Σλετζ Χάμερ και την παθολογική του αγάπη για το 45άρι πιστόλι του. Από κοντά η συνεργάτης, Ντορί Ντορό και ο φωνακλάς κάπτεν Χάρις.

  1. Το μυστήριο της Παρασκευής

Πόσοι θυμούνται τη συγκεκριμένη σειρά που παιζόταν αρχές δεκαετίας του '90 από τον ΑΝΤ1 κάθε Παρασκευή (λογικό...); Στην Αμερική η σειρά ήταν ουσιαστικά ένα "σπιν οφ" της "Παρασκευής και 13" και πραγματευόταν την ιστορία ενός μαγαζιού που πουλούσε καταραμένα αντικείμενα. Το... μυστήριο με τον ΑΝΤ1 είναι πως έδειχνε τη σειρά σε επανάληψη κάθε μεσημέρι Σαββάτου!

  1. Ιππότης της Ασφάλτου

Εντάξει, εδώ ακριβώς τι να πούμε; Ο Μάικλ Νάιτ, ο ΚΙΤΤ, ένα ρολόι, ένα αυτοκίνητο που μιλά μόνο του, εκατοντάδες επεισόδια, αλλά και μία διαφήμιση στην Ελλάδα για γνωστή εταιρία οδικής ασφάλειας. Χαρακτηριστικό της παράνοιας που προκάλεσε η σειρά την εποχή που προβαλλόταν ήταν η μανία σε πολλούς να προσθέσουν στο αυτοκίνητό τους το χαρακτηριστικό κόκκινο φως που είχε μπροστά του ο ΚΙΤΤ. Επειδή στην Ελλάδα δεν αφήνουμε... τίποτα να πέσει κάτω, είδαμε και την ελληνική εκδοχή της σειράς, σε μία βιντεοκασέτα με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά. "ΨΙΤ, ο ιππότης της Λακούβας". Κι αν θυμάστε, το ρόλο του Μάικλ Νάιτ ενσάρκωνε ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ!

  1. Baywatch

Μία σειρά που έδειχνε τις καθημερινές ιστορίες του Σώματος Ναυαγοσωστών του Λος Άντζελες. Ουσιαστικά, όμως, ήταν η σειρά που βλέπαμε το σώμα της Πάμελα Άντερσον με το κόκκινο ολόσωμο μαγιό. Όταν ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ άφησε το τιμόνι του ΚΙΤΤ, ανέλαβε δράση με τα κύματα.

  1. Ο πρίγκιπας του Μπελ Ερ

Η σειρά που έκανε γνωστό στην Αμερική τον Γουίλ Σμιθ (παγκοσμίως τον έκανε γνωστό η "Μέρα Ανεξαρτησίας"). Ο ατίθασος ανιψιός που προέρχεται από τις φτωχογειτονιές, μετακομίζει στην πλούσια οικογένεια των Μπανκς, η οποία ζει στην αριστοκρατική περιοχή του Μπελ Ερ και κάπως έτσι "κουμπώνουν" διάφορες αστείες καταστάσεις.

  1. Μάτλοκ

Η σειρά με την πλέον χαρακτηριστική μουσική στους τίτλους έναρξης. Ο Άντι Γκρίφιθ -έφυγε από τη ζωή το 2012- ενσάρκωνε τον δικηγόρο Μπεν Μάτλοκ, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο έλυνε κάθε υπόθεση που αναλάμβανε. Στην Αμερική έπαιξε 10 χρόνια, στην Ελλάδα δεν είδαμε περισσότερες από 6 σεζόν.

Εσείς ποια σειρά θυμάστε περισσότερο;