Skip to main content

TOPS & FlOPS – Τα Οσκαρ και τα… βατόμουρα της ευρωπαϊκής εβδομάδας (vids)

Συνέχεια στη στήλη Tops and Flops, που παρουσιάζει τους κορυφαίους και τις απογοητεύσεις στην πρεμιέρα του Eurocup αλλά και στην 2η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Άλλη μια Κυριακή παρέα με το Tops and Flops και εκτάκτως, η σημερινή στήλη «βγάζει έξω από το κάδρο» την Euroleague, η οποία εξάλλου έχει πολύ δρόμο ακόμη, προκειμένου να ασχοληθεί με τους παίκτες που εντυπωσίασαν και απογοήτευσαν στην πρεμιέρα του Eurocup, καθώς και εκείνους που έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης ή ήταν σε κακή βραδιά, στα παιχνίδια τα οποία ολοκλήρωσαν τη 2η αγωνιστική του BCL! Ξεκινάμε την παρουσίαση μας με το BCL…  

121213313

TOPS:

Patrick Richard

Ο Αμερικάνος guard είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της εντυπωσιακής πορείας της Ρουμανικής ομάδας στο BCL μέχρι τώρα, η οποία όχι μόνο απέκλεισε το Περιστέρι στα προκριματικά, αλλά ήδη μετράει και 2/2 στη φάση των ομίλων! Τελευταίο θύμα της Cluj ήταν η Ιταλική Brindisi, με τον Richard να πετυχαίνει 14 πόντους, από τους 22 του συνολικά, στα τελευταία λεπτά, με μερικά καθοριστικά σουτ, χαρίζοντας πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. 

Rondae Hollis-Jefferson

Ο Hollis-Jefferson ήταν αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές κινήσεις ομάδας BCL και φροντίζει να το αποδεικνύει και στο παρκέ. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Oldenburg, ο Αμερικάνος forward πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, προσφέροντας σε πολλούς τομείς και κάνοντας τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα έφθασε ένα ριμπάουντ μακριά από το double – double και όλα αυτά χωρίς να υποπέσει σε κανένα λάθος! Ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους αυτής της σημαντικής νίκης της Besiktas, η οποία έχει φτιάξει ένα «Αμερικάνικο» ρόστερ και μέχρι τώρα δείχνει πολύ ανταγωνιστική.

Henry Sims

Ο Αμερικάνος center «σκέπασε» τα καλάθια στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, κερδίζοντας κατά κράτος τους αντιπάλους του και όντας ασταμάτητος. Με ένα εντυπωσιακό double – double και 44 PIR (το 2ο υψηλότερο στην ιστορία της διοργάνωσης), ο Sims ήταν ο ηγέτης της Treviso στη νίκη επί της Ένωσης, αποδεικνύοντας την ποιότητά του. Το περσινό του πέρασμα από τη Ν. Κορέα ανήκει ήδη στο παρελθόν και πλέον φαίνεται έτοιμος να κυριαρχήσει στο BCL.

FLOPS:

Nikos Pappas

Η πρώτη «απογοήτευση» δικαιολογημένα ακούσει στο όνομα Νίκος Παππάς, ο οποίος ήταν αρνητικός στον αγώνα με την Treviso, αδυνατώντας να προσφέρει σε κάποιον τομέα. Τα πρώτα σύννεφα πάνω από την ΑΕΚ έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους και παίκτες, όπως ο Erick Green, φέρονται ως υποψήφιοι για να την ενισχύσουν στην περιφέρεια.

Vitor Benite

Ο Βραζιλιάνος scoring guard, μετά την εξαιρετική του απόδοση στην πρεμιέρα, δεν ήταν εξίσου καλός στο παιχνίδι απέναντι στη L. Rytas. Ο Benite είναι ένας super scorer, όταν βρει ρυθμό στην επίθεση, ένας χαρισματικός σουτέρ, ωστόσο στη Λιθουανία δεν κατάφερε να δείξει αυτά τα στοιχεία, μένοντας χαμηλά στο σκορ και όντας άστοχος, με την Burgos να γνωρίζει βαριά ήττα, κάτι όχι τόσο συνηθισμένο στο BCL…

Josh Perkins

O απόφοιτος του Gonzaga ήταν η επιλογή του Vitucci στο δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Darius Thompson και με τη μέχρι τώρα παρουσία του, δεν δείχνει να τα καταφέρνει καλά, αδυνατώντας να κάνει τη διαφορά σε εκτέλεση και δημιουργία, όπως ο προκάτοχός του. Στην ήττα – σοκ από την Cluj δεν βοήθησε επιθετικά, μένοντας στους 5 πόντους, ενώ υπέπεσε σε αρκετά λάθη, τα οποία στοίχισαν. Αλλά και αμυντικά, στο φινάλε, δέχθηκε αρκετά καλάθια από τον προσωπικό του αντίπαλο, Richard, που αποδείχθηκαν καθοριστικά. Έχει ανηφόρα ακόμη ο Josh Perkins στην Ευρώπη…

Συνεχίζουμε με τους θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές της 1ης αγωνιστικής του Eurocup, όπου είχαμε μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις και επιδόσεις, όπως από το δίδυμο της Lokomotiv Kuban, Darius Thompson και Johnathan Motley, οι οποίοι είχαν συνδυαστικά 49 πόντους με 18/22 σουτ, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 71 PIR στο σύνολο!

Ωστόσο, επειδή η αναμέτρηση απέναντι στην Ανδόρα εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση για τη Ρωσική ομάδα, με το τελικό 93 – 82 να «κολακεύει» τους φιλοξενούμενους, θα εστιάσουμε σε άλλους παίκτες από την πρεμιέρα.

5767547jjy

TOPS:

Jacob Pullen

Ο Αμερικάνος πολύπειρος guard ήταν αυτός που οδήγησε την Cedevita-Olimpija σε σημαντικό διπλό απέναντι στην Gran Canaria. Όχι μόνο κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, όταν βρέθηκε στο – 13 στις αρχές του αγώνα, αλλά στο φινάλε έδειξε το «κρύο αίμα» του πετυχαίνοντας σημαντικά σουτ και ένα τρίποντο που έφερε το παιχνίδι στα ίσα (77 – 77 λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε).

Kevin Punter

Ο Punter είναι προφανώς «πολυτέλεια» για αυτό το επίπεδο, κάτι που έσπευσε να επιβεβαιώσει από την πρεμιέρα κιόλας! Αν και άστοχος έξω από τα 6.75 μ., ο Αμερικάνος shooting guard πέτυχε 26 πόντους, συνεισφέροντας και σε άλλους τομείς, σπρώχνοντας την Partizan σε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη. Μετά την περσινή σεζόν – καριέρας του με την Armani, o Punter είναι έτοιμος να οδηγήσει ψηλά τη Σερβική ομάδα, στέλνοντας την εκεί οπού ανήκει…

Alex Perez

Η πρεμιέρα της Turk Telekom, απέναντι στην πρωτοπόρο του Γαλλικού πρωταθλήματος, Boulogne-Levallois, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν. Μάλιστα έγινε ακόμη δυσκολότερη στην πορεία, με τους Harrison και Dawkins να είναι σε κακή βραδιά επιθετικά. Ωστόσο, ο Μεξικάνος point guard δήλωσε παρών, όντας ο μαέστρος της ομάδας του, με ένα εντυπωσιακό double – double, με 18 πόντους και 13 ασίστ! Με τέτοιες εμφανίσεις από αυτόν, σε σταθερή βάση, η Turk Telekom ανεβαίνει επίπεδο και θα είναι σε θέση να κυνηγήσει υψηλότερους στόχους.

FLOPS:

Cameron Reynolds

Περνάμε στις απογοητεύσεις και ξεκινάμε με τον Cameron Reynolds, ο οποίος φύλαγε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση για το παιχνίδι με την Badalona, στο οποίο η Trento γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα. Ο Αμερικάνος G/F είναι, μαζί με τον Jordan Caroline, οι οάσεις της Ιταλικής ομάδας, ωστόσο στο ντεμπούτο του στο Eurocup ήταν πολύ άστοχος, αδυνατώντας να βοηθήσει ουσιαστικά. Ο Emmanuele Molin περιμένει άμεσα την αντίδραση του, γιατί χωρίς τον καλό Reynolds, οι ελπίδες της Trento για μια καλή πορεία στο Eurocup, μειώνονται δραματικά…

AJ Slaughter

Ο Slaughter αποτελεί αναμφισβήτητα τον ηγέτη της GranCa τα τελευταία χρόνια, εκείνον στον οποίο στηρίζονται οι Νησιώτες τις δύσκολες στιγμές και που θα πάρει τα κρίσιμα σουτ. Το παιχνίδι με την Cedevita-Olimpija ήταν πάντως μια άλλη ιστορία, καθώς ο Αμερικάνος guard όλη τη βραδιά ήταν άστοχος από μακριά, με 2/14 σουτ, ενώ και στο φινάλε στάθηκε μοιραίος, χάνοντας το τρίποντο (με το σκορ στο 77 – 79, μετά από δύο εύστοχες βολές του Ejim), που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Jordan McRae

Ο Αμερικάνος swingman είναι μια μεγάλη επένδυση για την Boulogne-Levallois, η οποία στο πρόσωπο του έχει βρει το δικό της star, έναν παίκτη Euroleague – caliber (με σύντομο πέρασμα μάλιστα από την Baskonia), με έφεση στο σκορ και στο 1vs1. Η παρουσία του μέχρι τώρα είναι θετική στην LNB, όμως στο παιχνίδι με την Turk Telekom o McRae δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίθεση, μένοντας στους 2 πόντους, με την ομάδα του να χάνει ευκαιρία να ξεκινήσει με το δεξί στη φετινή διοργάνωση.