Skip to main content

Ο νόμος του Jimmy Butler!

To SHOT CLOCK εντοπίζει τα σημεία κλειδιά του Game 3, χάρη στα οποία οι Heat υπέταξαν τους Lakers και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στους Lakers και τους Heat, βρήκε τους δεύτερους να μην έχουν (ξανά) στη διάθεσή τους, τον Goran Dragic και τον Bam Adebayo. Με λίγα λόγια το Miami αγωνίστηκε εκ νέου χωρίς τον ικανότατο playmaker του και χωρίς τον καλύτερο αμυντικό και All Star ψηλό του. Αυτές οι απουσίες δεν εμπόδισαν την ομάδα του Spo να μπει πολύ δυνατά στον αγώνα και να είναι η ομάδα που ήταν μπροστά στο ημίχρονο, ενώ τελικά επικράτησε με ολοκληρωτικό τρόπο. Ας δούμε μερικά βασικά στοιχεία του αγώνα, ενός αγώνα που έφερε τον LeBron James δεύτερο στη λίστα των assist στην all time λίστα των play off, αλλά κυρίαρχα έβαλε την ομάδα του Miami ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος:

  • Oι Heat ήταν αποφασισμένοι να σταματήσουν τον Anthony Davis και έτσι κατέστρωσαν μια άμυνα που βασιζόταν σε δύο άξονες: ο πρώτος ήταν ο Davis να μην παίρνει ποτέ κεντρικό διάδρομο. Έτσι, κάθε φορά που ο ψηλός των Lakers έπαιρνε την μπάλα στο αγαπημένο του midpost έβρισκε ένα τοίχος παικτών του που του έκλειναν την οδό προς το καλάθι. Την ίδια στιγμή, με ένα συνεχές ”jump to the ball” απο τη strong side του έπαιρναν το αγαπημένο του fade away, ενώ όταν με κάποιο τρόπο κατάφερνε να ξεφύγει απο όλα αυτά, έβλεπε πολλαπλές βοήθειες να έρχονται κατα πάνω του. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιοφυούς άμυνας ήταν ο AD στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα να έχει επιχειρήσει όλα και όλα 2 σουτ, ενώ τελείωσε το ματς με μόλις 15 πόντους!
  • Η άμυνα των Heat συνέχισε να είναι σύνθετη και να αλλάζει συνεχώς. Είδαμε καθόλη τη διάρκεια του ματς, τόσο άμυνα ζώνης, κυριώς 2-3 με προσαρμογές, ενώ όταν o Spo έπαιζε microball με τον Solomon Hill στο ”5” βλέπαμε μια άμυνα με αλλαγές που ανάγκασε τους Lakers σε πολλά λάθη. Χαρακτηριστικότατο το 14 ασίστ για 14 λάθη στο πρώτο ημίχρονο που φανερώνει πόσο καλά δούλεψε το σύνολο της ομάδας του Miami.
  • Οι Lakers για να μπορέσουν να αντιδράσουν σε αυτή την συνθήκη, αναγκάστηκαν να χαμηλώσουν το σχήμα τους και να προσπαθήσουν να παίξουν πιο γρήγορα απο ότι έχουν συνηθίσει. Φυσικά, αυτό τους βοήθησε να επιστρέψουν στο παιχνίδι στο τρίτο δωδεκάλεπτο, έχοντας μάλιστα απίθανη βοήθεια απο τον Markieff Morris!
  • Τίποτα απο όλα αυτά όμως δεν ήταν τόσο σημαντικό, όσο η παρουσία του Jimmy Butler. O ηγέτης των Heat, αψηφόντας τη λογική διέλυσε τους Lakers με 40 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ, όντας ο καλύτερος παίχτης και με διαφορά. Ο Jimmy Buckets έθεσε τον τόνο απο την αρχή και στις δύο πλευρές του γηπέδου και κυριάρχησε ολοκληρωτικά.
  • Άξιοι συμπαραστάτες του οι Olynyk και Herro, με ειδικά τον πρώτο να είναι καθοριστικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δείχνοντας την ποιότητα του σαν παίκτης και σαν σκόρερ.

Πλέον, μετά την ολοκληρωτική νίκη των Ηeat, η σειρά είναι στο 2-1 και όλα είναι εκ νέου ανοιχτά. Εξ' άλλου δε μπορούμε να υποτιμήσουμε τη σημασία που έχει αυτή η νίκη για το μομέντουμ της σειράς αν λάβουμε υπ' όψιν τις σημαντικότατες απουσίες του Miami. Κι όμως, οι Lakers παραμένουν το ξεκάθαρο φαβορί. Οι Heat όμως παραμένουν η ομάδα των υπερβάσεων. Και σίγουρα δε θα έλεγαν όχι σε μερικές ακόμα.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook