Skip to main content

Η μάχη της Δύσης και η εκτίμηση για την κατάταξη

Το "Shot Clock" καταπιάνεται με την αμφίρροπη δυτική περιφέρεια και επιχειρεί να προβλέψει πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά από 10 ματς.

 

Η μάχη της Δύσης έχει πάρει φωτιά για τα καλά. Με εξαίρεση τις τρεις πρώτες ομάδες που είναι μπροστά στη βαθμολογία και να είναι αισθητά καλύτερες σε αυτό το σημείο της σεζόν, έρχεται μια 10αδα ομάδων που είναι εξαιρετικά κοντά σε επίπεδο και δυνατότητες.
 
Από τη μια, οι Suns που έχουν ηδη ως τώρα δύο σερί νικών και ένα σερί ηττών που δείχνουν ότι έχουν βάθος και δυνατότητες, έχουν όμως ερωτηματικά όπως η ηλικία του Paul, η κακή απόδοση του Booker (που όμως χθες έκανε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι), το αν θα συνεχίσει να έχει καλή αμυντική παρουσία (καθώς τα στατς τους ως τώρα ξεπερνούν κατά πολύ την εικόνα τους. Στο ίδιο επίπεδο συναντάμε τους Spurs, που όμως φαίνονται πιο σταθεροί σε αυτό το σημειο της σεζόν, αλλά με σαφώς χαμηλότερο ταβάνι.
 
Οι Blazers είναι ερώτημα αν μπορούν να κρατηθούν εκεί ψηλά χωρίς τον CJ (και είχα και αρκετά εύκολο πρόγραμμα ως τώρα), ενώ οι Kings λογικά θα πέσουν αρκετά. Το Denver παρουσιάζεται προβληματικό, όμως είχε απουσίες και τραυματισμούς, έχει κάθε λόγο να μπορεί να βρεθεί στη τετράδα και εκτιμάμε ότι θα το κανει. Οι Warriors ψάχνουν την ταυτότητα τους και εδώ και κάποιο διάστημα παίζουν χωρίς ψηλό! Αν εξαιρέσει κανείς το δίδυμο Steph Wiggins, υπάρχουν ζητήματα με κυριότερα την αστάθεια των Green Oubre και την απειρία του Wiseman, ενώ talentwise έχουν μια εξαιρετική 6αδα παικτών, αλλά μετά είναι πιο φτωχοί.
 
Το Houston παρουσιάζει δυνατότητες, αλλά όλα κρίνονται από τον John Wall (και όχι τoν Wood). Όσο ο Wall θα είναι υγιής οι Rockets θα παλεύουν για τα πλέι οφ. Με full roster μπορούν να παλέψουν για την 6άδα.
Για το Dallas, αποτελεί έκπληξη η παρουσία του τόσο χαμηλά, αλλά έχει 3 νίκες στα τελευταία 4 ματς και λογικά θα ανέβει, ενώ Memphis και Pels, δύσκολα θα μπουν στα play off, όμως είναι ομάδες που θα καθορίσουν την κατάσταση.
Πού θα βρεθούμε σε 10 ματς από σήμερα;
 
Μια εκτίμηση μας είναι ότι σε 10 ματς το τοπίο ίσως είναι πιο καθαρό. Με βάση τα παραπάνω, η εικόνα που περιμένουμε να δούμε στην επόμενη 10αδα των αγώνων ίσως μοιάζει κάπως έτσι:
4. Denver
5. Suns
6. Spurs
7. Warriors
8. Blazers
 
Φυσικά με όλες τις ομάδες εξαιρετικά κοντά -και όσες έρχονται από πίσω.
  
 
Σοτ κλοκ