Skip to main content

Πέντε παίκτες στο ΝΒΑ που έχουν πολλά να αποδείξουν

Το Shot Clock εξηγεί ποιοι παίκτες καλούνται να αλλάξουν το κλίμα στην σεζόν που ξεκινά.

Η σεζόν του ΝΒΑ είναι πλέον κοντά μας και οι ομάδες ετοιμάζονται για το training camps τους. Τα ρόστερ διαμορφώνονται, κάποιοι παίκτες είναι έτοιμοι για μεγάλη σεζόν, άλλοι θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση στη 12άδα των ομάδων και άλλοι να πρωταγωνιστήσουν. Υπάρχουν όμως κάποιοι που μετά από μια κακή σεζόν (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) καλούνται να αλλάξουν το κλίμα και να κάνουν ένα βήμα μπορστά στην καριέρα τους. Πάμε να δούμε 5 από αυτούς ενώ ένα συνολικό τοπ 10 θα βγει σύντομα στο κανάλι μας στο youtube.

5. Kelly Oubre Jr

kelly oubre iso

2020-21 Stats: 15.4 p / 6.4 r / 1.3 as / 43.9% fg / 31% 3p

Ο νεαρός forward πήγε πέρσι στους Warriors με στόχο να γίνει ένα κρίσιμο κομμάτι στην προσπάθεια της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο να ξαναμπεί στα πλέι όφ χωρίς τις υπηρεσίες του Klay Thompson. Η ομάδα του έδωσε φανέλα βασικού και πολλές προσπάθειες και ο Oubre...απέτυχε παταγωδώς! Αστόχησε στα πρώτα 31 σουτ (!) του για τρεις, δε κατάλαβε ποτέ το σύστημα της ομάδας και τον ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού του Kerr και σα να μην έφτανε αυτό, ο τραυματισμός του Oubre έκανε τους Warriors να είναι  καλύτερη ομάδα της λίγκας στα τελευταία 20 ματς σε άμυνα και δεύτερη καλύτερη σε επίθεση! Τελικά, ο Oubre βρήκε ένα συμβόλαιο που είναι αρκετά πιο χαμηλό από τις απαιτήσεις του και θα έχει πιθανότατα το ρόλο του 6ου παίκτη στην νεανική ομάδα της Charlotte. Τα στατιστικά του δεν αναμένεται να αλλάξουν δραματικά, αλλά αν γίνει πιο αποτελεσματικός με τους ίδιους αριθμούς, θα είναι καλό για αυτόν και την ομάδα του.  Ό,τι πρέπει για να ξαναχτίσει το όνομά του.

2021-22 projected stats: 16 p / 6.5 r / 1.5 as / 46% fg / 37% 3p

4. Kristaps Porzingis

porzingis543

2021-22 stats: 20.1 p / 8.9 r / 1.6 as / 47.6% fg / 37.6% 3p

Διαβάζοντας τα στατιστικά του Λετονού σταρ μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: τι δουλειά έχει ένας παίκτης με αυτά τα στατιστικά σε αυτή τη λίστα; Μια ματιά μάλιστα στα advanced stats θα μας δείξει ότι ο Porzingis με +7 Net Rating και με την ομάδα του καλύτερη όσο είναι μέσα στο γήπεδο, μάλλον δεν είναι στη λίστα αυτών των παικτών που παρουσιάζουμε σήμερα. Κι όμως, με την παρουσία του στα play off να είναι πολύ κακή και τον εξωστρακισμό του σε ρόλο ρολίστα, ο KP φάνηκε εκνευρισμένος με το ρόλο του. Η αλήθεια είναι ότι οι 13 πόντοι του ως μέσο όρος στα πλέι οφ είναι πολύ κακό, αλλά οφείλεται στο ότι μετατράπηκε σε ρολίστας από τον coach Carlisle που δεν ήθελε τίποτα άλλο πέρα από το μακρινό σουτ του unicorn. Ωστόσο, ο Porzingis -με μεγάλες αδυναμίες στο να μείνει υγιής και στο να παίξει άμυνα στο pick and roll- έχει μεγάλη ευκαιρία στο Ντάλας φέτος. Ο Kidd τον πιστεύει για δεύτερο στάρ, ο ίδιος φαίνεται να δούλεψε σκληρά στην off season και όλα δείχνουν ότι μπορεί να τα καταφέρει.

2021-22 projected stats: 22.5 p / 10 r / 1.5 as / 46% fg / 38% 3p

3. Marvin Bagley

Marvin Bagley III 1024x683

2019-20 stats: 14.1 p / 7 r / 1 as / 50% fg / 34% 3p

O νεαρός power forward των Κινγκς θα είναι για πάντα στη σκιά των Doncic και Young, μιας και επιλέχθηκε ψηλότερα από αυτούς στο ντραφτ. Όμως, αναμφισβήτητα είναι καιρός να δείξει ότι μπορεί ο ίδιος να σταθεί παρά τις κριτικές που ακούγονται. Τα στατιστικά του είναι καλά και οι δικαιολογίες με το μέρος του: πολλοί τραυματισμοί, κακό franchise και φυσικά είναι ακόμη μόλις 22 ετών. Όμως, ο Bagley έχει μια σειρά από πράγματα που τον κρατάνε πίσω όπως το γεγονός ότι δεν είναι αρκετά γρήγορος για 4άρι, αλλά ούτε δυνατός για 5άρι, ενώ η άμυνά του στο pick and roll είναι πραγματικά κακή. Ο  Bagley είναι σε χρονιά συμβολαίου και από ότι φαίνεται δύσκολα θα πάρει σημαντικά λεφτά. Για αυτόν είναι η στιγμή για make or break.

2021-22 projected stats: 16 p / 8 r / 1 as . 50% fg / 35% 3p

2. Pascal Siakam

Siacam45435

2020-21 stats: 21.4 p / 7.2 r / 4.5 as / 45% fg / 29% 3p

Ο Σιάκαμ πέρασε από τη χρονιά του πρωταθλητισμού στη χρονιά που έδειξε σε όλους ότι είναι ένας all star παίκτης και πέρσι ήταν έτοιμος να δείξει ότι είναι ένας από τους καλύτερους στη λίγκα. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο – ίσως και πολύ- η δυσαρέσκειά του να παίζει μονίμως μακριά από την πόλη της ομάδας (καθώς οι Ράπτορς έπαιζαν στην Τάμπα λόγω των πολιτικών αντιμετώπισης του Covid 19 στον Καναδά), φάνηκε ο Καμερουνέζος να κάνει μια χρονιά πισωγύρισμα. Οι 21 πόντοι του έρχονταν σε 17 προσπάθειες ανα αγώνα, το τρίποντο του αγνοήθηκε και αν δεν έκλεινε δυναμικά τη σεζόν, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Όμως, οι Ράπτορς πιστεύουν σε αυτόν και ο Σιάκαμ έχει κάθε λόγο να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις τη φετινή σεζόν. Αναμένεται να πάρει χρόνο ως small ball 5άρι κάτι που τον ανεβάζει επίπεδο, ενώ η νέα δομή των «δεινοσαύρων» τον κάνει τον αδιαμφησβήτητο ηγέτη της ομάδας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

2021-22 projected stats: 22.8 p / 7.5 r / 4.7 as / 48% fg / 35% 3p

1.Ben Simmons

ben simmons 76ers hawks dunk

2020-21 stats: 14.3 p / 7.2 r / 6.9 as / 55.7% fg / - 3P

Career low σε πόντους, ασίστ, ριμπάουντ, triple double, Value Over Replacement, Win Shares και πολλές ακόμη μετρικές, advanced ή όχι. Τραγικά πλέι οφ με αποκορύφωμα τα ματς με την Ατλάντα. Κι όμως τεράστιο άλμα στο αμυντικό κομμάτι και μια δεδομένη ικανότητα να παράγει στο transition ως finisher ή ως δημιουργός. Έτσι σκιαγραφείται το προφίλ του περσινού Μπεν Σίμμονς, που έχει παγώσει κάθε συζήτηση με την ομάδα του. Ενώ λοιπόν οι Σίξερς διαχειρίστηκαν τραγικά την κατάσταση, κρίνοντας τον Σίμμονς ως υπεύθυνο για την αποτυχία, ο ίδιος ο παίκτης δεν έκανε πολλά για να έχει τους πάντες με το μέρος του. Φυσικά, τα χαμηλά του νούμερα οφείλονται στην τόσο κακή χρησιμοποίησή του από τον Ντοκ Ρίβερς και σε μια άλλη ομάδα αυτό θα αλλάξει. Το ζήτημα είναι πλέον ένα: ποιά είναι η ομάδα που θα χτίσει το μέλλον της γύρω από τον 25 χρονο σούπερ σταρ των Σίξερς και θα πάρει τα ταλέντα του σε τιμή ευκαιρίας;

2021-22 projected stats: 17 p / 8.5 r / 9 as / 52% fg / 25% 3P

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook