Skip to main content

Οι παίκτες που θα ανταλλαχθούν στο ΝΒΑ (Part 2)

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος του «Shot Clock» για την trade deadline και τους παίκτες οι οποίοι καλό, για τους ίδιους και τις ομάδες τους,  θα ήταν να αναζητήσουν έναν νέο προορισμό στην καριέρα τους.

 

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος

Η περίοδος των ανταλλαγών του NBA είναι ξανά εδώ.  Στο δεύτερο μέρος των κειμένων μας για την trade deadline, γράφουμε για τέσσερις παίκτες οι οποίοι είναι καλύτερο τόσο για αυτούς όσο και για τις ομάδες τους, να μεταπηδήσουν στο επόμενο στάδιο της καριέρας τους.

#4 Εric Gordon

Χωρίς να έχει καταλάβει κανείς το γιατί, ο Eric Gordon έχει...ξεμείνει στο Houston. O 33χρονος σκόρερ είναι ένας παίκτης που (όπως έχει δείξει στο παρελθόν) μπορεί να είναι καθοριστικός σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Πρόκειται για παίκτη με εξαιρετικό σουτ, αλλά και συνολική ικανότητα να σκοράρει εκμεταλλευόμενος τα drive του. Φέτος, έχει καταφέρει να μείνει υγιής και ο ρόλος του 6ου παίκτη ή και του βασικού shooting guard φαίνεται να του ταιριάζει γάντι. Ποιά ομάδα δε θα ήθελε έναν παίκτη που σουτάρει με 42% για τρεις και έχει την εμπειρία του Gordon;

Που θα θέλαμε να το δούμε: Denver Nuggets

#3 Terrance Ross

Ένας ακόμη σκόρερ που μπορεί να βοηθήσει κάποια ομάδα στη προσπάθειά της για τα πλέι οφ είναι ο Ρος. Ο γκαρντ του Orlando είναι μέτριος -ή και κακός- τα τελευταία χρόνια μιας και στην ομάδα του Orlando είναι ο «βετεράνος», ρόλος που δε φαίνεται να του ταιριάζει. Το στυλ του Ρος δίνει άμεσο σκοράρισμα, πολλά σουτ και μάλλον όχι πολύ αποτελεσματικά νούμερα. Όμως, η ικανότητά του να δημιουργήσει ευκαιρία για σκοράρισμα για τον εαυτό του είναι κάτι εξαιρετικά χρήσιμο την ώρα των πλέι οφ. Φέτος αγωνίζεται μόλις 25 λεπτά ανά αγώνα και όπου και αν πάει θα αγωνίζεται τόσο ή και λιγότερο, όμως δεδομένα θα έχει το ελεύθερο να σουτάρει. Μια ομάδα με αρκετά θέματα στο σκοράρισμά της από τον πάγκο όπως η Utah σίγουρα θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει.

Που θα θέλαμε να το δούμε: Utah Jazz

 

#2 Buddy Hield

Στη περίπτωση του Hield έχουμε έναν ικανότατο σουτέρ που έχει κολλήσει (και αυτός) στο Sacramento. Φέτος, ο Hield σουτάρει με 36.8% στα τρίποντα που είναι ο χαμηλότερος αριθμός της καριέρας του. Αυτός ο αριθμός είναι σε 9 (!) προσπάθειες ανά αγώνα, δείγμα της αυτοπεποίθησης, αλλά και της ικανότητάς του στο σουτ. Ο Hield αν βελτιωθεί στην άμυνα έχει εξαιρετικό 3 and D potential, αλλά και χωρίς αυτό είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε ομάδα. Μια ομάδα όπως οι Lakers θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν τόσο ικανό σουτέρ, που με τη δεδομένη κατάσταση στους Kings, ίσως είναι σε τιμή ευκαιρίας.

Που θα θέλαμε να το δούμε: LA Lakers

#1 Marvin Bagley

Ακόμα ένας παίκτης του Σακραμέντο στη λίστα μας. Το νούμερο 2 του draft του 2018 δεν έχει βρει σε καμία περίπτωση το ρόλο του τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στην ομάδα που τον επέλεξε. Ο Bagley είναι ένας αθλητικότατος ψηλός, αλλά είναι αδύναμος για να παίξει στο «5» και αρκετά αργός και χωρίς σουτ για να παίξει στο «4». Το βασικότερο βέβαια στη περίπτωση του MB35 είναι ότι δεν έχει καταφέρει να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά σε μια ομάδα και μια αλλαγή περιβάλλοντος ίσως του δώσουν το αναγκαίο restart για τη καριέρα του. Φέτος, μετρά 9.2 πόντους, 7.3 ριμπάουντ σε 21 λεπτά και για άλλη μια φορά βλέπει τον εαυτό του σε συμπληρωματικό ρόλο. Δεδομένου του πόσο κακό είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Sacramento, η αλλαγή περιβάλλοντος για τον απόφοιτο του Duke είναι ίσως επιλογή καριέρας.

Που θα θέλαμε να τον δούμε: Chicago Bulls