Skip to main content

Σημειώσεις από τα δύο πρώτα ματς των play-in του ΝΒΑ

Το «Shot Clock» γράφει τις εντυπώσεις του από τα παιχνίδια των Τίμπεργουλβς με τους Κλίπερς και των Νετς με τους Καβαλίερς.

Ο Patrick Beverley τσέκαρε τις ειδοποιήσεις του στο twitter όταν μάθαινε ότι οι Clippers δεν τον υπολογίζουν πια και ανταλλάσσεται στο Μέμφις. Λίγες ώρες μετά και αφού έχει τουιτάρει τον ενθουσιασμό του που θα βρίσκεται σε μια νεανική ομάδα, οι Grizzlies τον ανταλλάσσουν στους Timberwolves για τον Jarrett Culver!

Fast forward κάποιους μήνες μετά και ο Beverley είναι αυτός που πανηγυρίζει τη νίκη των Wolves επί των Clippers στα play in, αναγκάζοντας την πρώην ομάδα του να παίξει άλλο ένα ματς για να διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να συναντήσει τους Grizzlies: την ομάδα που τον αντάλλαξε σε λίγες ώρες!

Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάστηκε η καταπληκτική εμφάνιση του Anthony Edwards, ο οποίος με 30 πόντους και 10/21 σουτ ήταν ο παίκτης που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, παρά το γεγονός ότι οι Clippers προσπάθησαν να περιορίσουν την 8η καλύτερη επίθεση του ΝΒΑ, βγάζοντας τελείως εκτός παιχνιδιού τον Towns. Σημαντικότατο στοιχείο για τους Wolves, τα μόλις 11 λάθη απέναντι σε μια τόσο καλή και πιεστική άμυνα, δείγμα της ικανότητας τους να μπορούν να κοντρολάρουν τον ρυθμό.

Παράλληλα, ο Russell, ολοκλήρωσε τη φετινή κανονική περίοδο κάνοντας επίσης ένα πολύ καλό ματς και δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και έδειξε ότι πλέον μπορεί να λογίζεται ως ένας ικανός τρίτος παίκτης πίσω από το δίδυμο Edwards- Towns και αν χρειαστεί μπορεί και να πρωταγωνιστήσει.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης και σουπερσταρ της ομάδας της Μιννεάπολης. Karl Anthony Towns, έκανε το χειρότερο του παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό και αυτό γέννησε ανησυχίες μιας και στη προηγούμενη εμφάνισή του στα πλέι-οφ λίγα χρόνια πριν ήταν εξίσου κακός. Σίγουρα, για την ομάδα του κόουτς Finch το χειρότερο που μπορεί να συμβεί εν όψει των σκληρών ματς με το Μέμφις είναι μια κακή σειρά του ψηλού του.

Όσο για τους Clippers, τίποτα δεν έχει χαθεί. Παραμένουν το ουσιαστικό φαβορί ενάντια στο νικητή του ζευγαριού Σπερς-Πέλικανς και θα πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να πάνε στα πλέι οφ και να αντιμετωπίσουν τους Suns. Η ομάδα του Lue έχει βάθος, είναι καλοδουλεμένη και έχασε στις λεπτομέρειες ένα ματς μέσα σε μια καυτή έδρα – η οποία φάνηκε να ξύπνησε μετά από χρόνια! Χθες, σούταραν καλά (45% για τρεις), αλλά ίσως θα έπρεπε να πάνε στο πιο χαρακτηριστικό για αυτούς μπάσκετ που δεν είναι άλλο από το ομαδικό: η εισαγωγή του George στο παιχνίδι της ομάδας δε πρέπει να πηγαίνει κόντρα στις αρχές που χτίστηκαν όλη της σεζόν!

Στο άλλο ματς, όπως είπαμε και στο NBA Today in Greece, τη καθημερινή μας εκπομπή για το ΝΒΑ που μπορείτε να βλέπετε και μέσω του superbasket.gr, υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί. Οι Brooklyn Nets, όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, είχαν μια χρονιά πολύ μακριά από τα όνειρά τους για δυναστεία στη λίγκα.

Όμως, αυτό δε θα μπορούσε να τους εμποδίσει να νικήσουν τους Cavs και να καταφέρουν να περάσουν στα πλέι οφ αντιμετωπίζοντας τη Βοστώνη. Όσο άσχημα και να έχουν πάει τα πράγματα για την ομάδα του Steve Nash, η ποιότητα και το ταλέντο των παικτών τους είναι τέτοιο, που παραμένουν ένα από τα φαβορί για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την ομάδα του Cleveland, έχει την ευκαιρία να μπει στα πλέι οφ για πρώτη φορά χωρίς τον Λεμπρόν μέσα στον αιώνα που ζούμε! Παρά τις πολλές ατυχίες και τραυματισμούς που έχει, ακόμη μπορεί να κερδίσει τον νικητή του σημερινού Ατλάντα- Σάρλοτ. Χθες, έπεσε πάνω στο δίδυμο Durant- Irving που μέτρησε 59 πόντους και 23 ασίστ στο σύνολο, με τον Kyrie να σουτάρει με 12 στα 15 σουτ απέναντι στη πρώην ομάδα του.

Το σημερινό πρόγραμμα συνεχίζεται με Ατλάντα Χοκς ενάντια στους Σάρλοτ Χόρνετς και Σαν Αντόνιο Σπερς ενάντια στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς και φυσικά το preview των αγώνων μπορείτε να δείτε στις 22:00 στο ΝΒΑ Today in Greece.