Skip to main content

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν φοβάται να αλλάξει επίπεδο

Το «Shot Clock» γράφει για την ομάδα του Πειραιά, που έδειξε πως, παρά την απουσία ενός τόσο κομβικού παίκτη όπως ο Σλούκας, μπορεί και παραμένει… φόβητρο για κάθε αντίπαλο.  

Στη φετινή Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο ματς. Εύκολα είναι τα ματς που οι καλύτερες ομάδες αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και τα καθαρίζουν από νωρίς. Με αυτό ακριβώς το mentality μπήκε χθες στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός και ισοπέδωσε την Άλμπα – μια ομάδα που παίζει όμορφο μπάσκετ, αλλά είναι αντικειμενικά χαμηλού επιπέδου.

Στη νέα σειρά μας στο Youtube με τίτλο «Euroleague State of Mind», θα αναλύουμε διεξοδικά σημαντικά στοιχεία αγώνων της κορυφαίας Ευρωπαικής διοργάνωσης. Στο πρώτο βίντεο της σειράς αναλύουμε διεξοδικά πώς ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη και εδραιώθηκε στη 1η θέση.

Μια νίκη που καθιερώνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή | Euroleague State of Mind - YouTube

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν από νωρίς ποια ομάδα μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό της. Με την βασική του πεντάδα να σπάει τα κοντέρ ξανά, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 28-13 την πρώτη περίοδο με την κίνηση μακριά από τη μπάλα στην επίθεση και την ένταση στην άμυνα να είναι τα κλειδιά. Για άλλη μια φορά, μαεστρικός ήταν ο ρόλος του Thomas Walkup που μοίρασε 10 ασίστ - μαζί με τους 15 πόντους του- και δικαιολόγησε γιατί τον επιλέξαμε στο podcast μας ως μέλος της 3ης All-Euroleague πεντάδας.

Shot Clock Podcast: Η ταυτότητα του Ολυμπιακού, η μάχη της 8άδας και οι All-Euroleague πεντάδες

Φυσικά, η τρομακτική παρουσία του Σάσα Βεζένκοβ συνεχίζει να τρομοκρατεί την Ευρώπη. Χθες, ο Βούλγαρος σταρ είχε 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 τρίποντα, σκοράροντας με κάθε τρόπο: με κίνηση μακριά από τη μπάλα, με pull-up τρίποντο, με catch and shoot! Ο Βεζένκοβ είναι ένα επιθετικό υπερόπλο που ίσως δεν έχουμε δει ξανά όμοιό του.

Στη 2η περίοδο η Άλμπα βρήκε ρυθμό και πλησίασε στο ματς. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτό έπαιξε η μέτρια παρουσία της περιφέρειας του ΟΣΦΠ με τους Λούντζη και Λαρεντζάκη να βρίσκονται σε κακή μέρα. Όμως, η εκρηκτική 3η περίοδος τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα: η πεντάδα Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ είναι πιθανώς η καλύτερη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, καθώς συνδυάζει όλα τα στοιχεία που έχει ανάγκη μια ομάδα στο σύγχρονο μπάσκετ. Πέντε παίκτες με εμπειρία, τακτική προσήλωση, 3 εξαιρετικοί σουτέρ στα πρόσωπα των Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Κάνααν, 3 πολύ καλοί περιφερειακοί αμυντικοί, ένας dominant post παίκτης, ένας all-around άσσος και ένας superstar. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Με την απουσία του Κώστα Σλούκα, η ομάδα του coach Μπαρτζώκα έδειξε ένα άλλο πρόσωπο. Ένα πρόσωπο ομάδας που δε φοβάται να αλλάξει επίπεδο ακόμη και αν λείπει ένα τόσο κρίσιμο γρανάζι από τη μηχανή. Με τον τρόπο που παίζει αυτή τη στιγμή, αποτελεί φόβητρο για άλλους. Αλλά στο δρόμο προς τη φετινή επιτυχία πρέπει να εκτιμηθεί κάτι περισσότερο από τα αποτελέσματα: το καταπληκτικό μπάσκετ που παράγει αυτή η υπερσύγχρονη μπασκετική ομάδα.