Skip to main content

Μια μέρα γεμάτη σπουδαία ματς

Το «Shot Clock» γράφει για τα σημαντικότερα από τα σημερινά παιχνίδια της πρώτης ημέρας της… διαβολοβδομάδας της Euroleague.

Η διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας ξεκινά σήμερα και το μενού της διοργάνωσης μας επιφυλάσσει μια μέρα γεμάτη με μεγάλους αγώνες. Ας δούμε τί χρειάζεται να προσέξουμε στα σημαντικότερα από τα σημερινά 6 (!) παιχνίδια!

Η Μπάγερν καίγεται για τη νίκη

Η ομάδα του coach Τρινκιέρι βρίσκεται 3 νίκες μακριά από την 8άδα και με την επιστροφή του Lucic θέλει να κάνει ένα σερί ώστε να μπορέσει να βρεθεί στα play-off. Μετά την εξαιρετικά σημαντική της νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (ομάδα με ίδιους στόχους με τους Βαυαρούς), η Μπάγερν θέλει να αποδείξει το αυτονόητο: ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Βιλερμπάν! Η στατιστική απεικόνιση των δύο ομάδων δείχνει την υπεροχή της γερμανικής ομάδας και με όπλο το συνδυασμό αμυντικής προσήλωσης στη ρακέτα και την επιθετική πολυφωνία που της δίνει το δίδυμο Winston, Lucic το ματς μπορεί να γίνει δικό της.

Το ισπανικό ντέρμπι κρίνει πολλά πράγματα

Η πρωτοπόρος Ρεάλ υποδέχεται τη Μπασκόνια σε ένα ματς που και οι δύο θέλουν την νίκη επειγόντως! Από τη μία, η Ρεάλ πρέπει να κερδίσει για να παραμείνει στην 1η θέση και να ανοίξει τη διαφορά σε περίπτωση ήττας του ΟΣΦΠ, ενώ η Μπασκόνια αν ηττηθεί ίσως μείνει μετά από καιρό εκτός της 8άδας! Η απουσία του Edy Tavares ανοίγει χώρο για την επίθεση των Βάσκων, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρεάλ έχει την πιο πλήρη γραμμή ψηλών στη διοργάνωση.

Βίρτους και Παρτιζάν θα παλέψουν σε ένα ματς οκτάδας!

Πριν την έναρξη της διαβολοβδομάδας η Βίρτους βρίσκεται στην 12η θέση και η Παρτιζάν στην 6η. Με την…τρέλα της φετινής Ευρωλίγκας αν η ομάδα του Σκαριόλο κάνει το 2/2 και η ομάδα του Ομπράντοβιτς ηττηθεί και στα δύο ματς, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμούν. Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να πλησιάζει να σπάσει το ρεκόρ τριπόντων του Βασίλη Σπανούλη και τον Μάρκο Μπελινέλι να ζει δεύτερη νιότη, οι Ιταλοί θα πάνε το ματς στη δύναμη και τη σκληράδα, περιμένοντας επιθετικά τις εκλάμψεις των δύο βετεράνων σταρ. Ο Μπελινέλι προέρχεται από ένα καταπληκτικό σερί αγώνων με 16.5 πόντους μέσο όρο στα τελευταία 4 ματς έχοντας 18/31 τρίποντα! Από την άλλη, η Παρτιζάν είναι καλύτερη ομάδα και το βασικό ζητούμενο είναι να ανοίξει τον ρυθμό του αγώνα από νωρίς.

Ολυμπιακός- Μπαρτσελόνα: Μάχη πρωτιάς και αναγκαιότητα νίκης!

Μετά από ένα καταπληκτικό διάστημα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην πραγματικότητα της Ευρωλίγκας, που είναι σκληρή και δεν αφήνει περιθώρια λάθους. Την ίδια στιγμή, το ματς με τον Κολοσσό έδωσε ένα… μάθημα στους ερυθρόλευκους ότι ποτέ δε πρέπει να υποτιμάς οποιονδήποτε αντίπαλο. Είναι φανερό ότι η ομάδα του coach Μπαρτζώκα μπήκε στη φάση του ντεφορμαρίσματος (κάτι που ήταν λογικό να συμβεί!) και το ζητούμενο είναι να βγει από αυτό όσο πιο αναίμακτα γίνεται. Το πρόγραμμα δε βοηθάει ιδιαίτερα: ο Ολυμπιακός υποδέχεται την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, έπειτα την διψασμένη Μπάγερν και μετά ταξιδεύει στο Κάουνας, που η Ζάλγκιρις παρουσιάζεται δυνατή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να διαχειριστεί τόσο την κόπωση των παικτών του, όσο και την πίεση λόγω των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει η ίδια η ομάδα! Όντας ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, αυτό είναι το πρώτο του μεγάλο δύσκολο εμπόδιο για φέτος και έχει ενδιαφέρον πώς θα το ξεπεράσει. Η Μπαρτσελόνα παρά το…όχι τόσο όμορφο αισθητικά μπάσκετ της έχει τον τρόπο (και το ρόστερ…) να είναι αποτελεσματική. Το σερί πέντε συνεχόμενων νικών στην Ευρωλίγκα μιλά από μόνο του, ενώ ο Μίροτιτς προέρχεται από ένα ματς 28 πόντων με 13 σουτ απέναντι στη Ζάλγκιρις. Το κλειδί για τους ερυθρόλευκους θα είναι να καταφέρει να επιστρέψει η περιφέρειά του στα γνωστά υψηλά της στάνταρ μιας και Σλούκας, Κάνααν, Λαρεντζάκης βρίσκονται σε μέτρια κατάσταση, ενώ το ντεφορμάρισμα του Μουσταφά Φαλ δεν βοηθά να λυθούν τα προβλήματα. Μια ενδεχόμενη νίκη απέναντι στους Καταλανούς, όχι απλά κάνει τη διαβολοβδομάδα επιτυχημένη, αλλά δίνει και προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Must Win!