Skip to main content

Πρέπει να πάει ο Παπαπέτρου στο instant replay;

Το Superbasket βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Το θέατρο του παραλόγου στήθηκε γύρω από μια φάση που εξελίχθηκε λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με το Περιστέρι με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Παπαπέτρου.

Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 77-72 και με 1’21’’ πριν το φινάλε, Πετρούσεβ και Ζούγρης διεκδίκησαν την μπάλα, η οποία πέρασε εκτός της τελικής γραμμής. Οι διαιτητές έδωσαν αρχικά την κατοχή στο Περιστέρι, ο Μπαρτζώκας ζήτησε challenge, χωρίς να έχει δικαίωμα, καθώς είχε ένα αποτυχημένο σε προηγούμενη στιγμή μέσα στο ματς, με το διαιτητικό τρίο, να καταφεύγει τελικά στο instant replay.

Αρκετοί είναι αυτοί που, είτε από άγνοια, είτε ηθελημένα, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη δημιουργία εντυπώσεων, καυτηρίασαν την απόφαση Παπαπέτρου να συμβουλευτεί το instant replay, όμως ο κανονισμός δικαιώνει ξεκάθαρα τον διεθνή διαιτητή. Και αυτό γιατί ο διαιτητής υποχρεούται στο τελευταίο δίλεπτο να πάει στο instant replay για όλες τις φάσεις που η μπάλα περνάει εκτός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ και υπάρχει αμφιβολία. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα τιμωρηθεί.

Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο συνέβη και δευτερόλεπτα αργότερα, για λογαριασμό του Περιστερίου. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και η αντιπαλότητα μεγάλη, καλό θα είναι να μένουμε στους κανονισμούς και να εξηγούμε τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς η διαστρέβλωση τους, μοιραία, οδηγεί στην αύξηση της πόλωσης και της τοξικότητας.