Skip to main content

Ευρωμπάσκετ: Δουλειά σε... εξέλιξη

Η αλήθεια είναι πως συνήθως η εικόνα είναι αυτή. Επίσης αλήθεια είναι πως κάθε φορά μας κάνει την ίδια εντύπωση. Δύο μέρες πριν το τζάμπολ μιας μεγάλης διοργάνωσης δεν λειτουργεί τίποτα. Ή σχεδόν τίποτα. Το Μιλάνο των αγαπημένων Ιταλών φίλων μας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ο μαραθώνιος ξεκινά από το να βρεις το κέντρο διαπιστεύσεων. Πρέπει να κάνεις τον κύκλο όλου του γηπέδου. Από τη θύρα 2 στη θύρα 24… Για να πας στη θύρα 24 και να σου πουν τελικά πως το κέντρο διαπιστεύων είναι στη 2! Η διαφορά; Κάποιος προθυμοποιήθηκε μόλις κατάλαβε το λάθος να συνοδεύσει τους κυνηγούς της χαμένης διαπίστευσης στο Μεδιολάνουμ Φόρουμ.

Ναι, ναι… Αυτό που θυμίζει Αστερίξ και Οβελίξ με το όνομά του. Ποιο Μιλάνο; Μεδιολάνουμ ήταν τότε. Και έτσι είναι και το γήπεδο τώρα. Μόνο που τότε το απωθημένο του Οβελίξ, ήταν να βρει ένα αγριογούρουνο να βάλει πάνω στη φρυγανίτσα του, γιατί πρόσεχε και τη διατροφή του. Τώρα το απωθημένο είναι να βρεις έναν καφέ! Και μάλιστα πού; Στη χώρα που συναγωνίζεται την Ελλάδα στην κατανάλωση αυτού του ξεχωριστού μαγικού φίλτρου της σύγχρονης ζωής. Πανοραμίξ να τον φτιάξει δεν είχε όταν βρέθηκε η μηχανή. Και πάλι όμως, οι Ιταλοί είναι φίλοι μας: Εθελόντρια ήρθε, μας έδειξε πως λειτουργεί η μηχανή στο κέντρο Τύπου για να φτιάχνουμε μόνοι μας και μας έκανε και δώρο το.. προϊόν επίδειξης. Μια μηχανή παρεμπιπτόντως εξαιρετικό δείγμα design. Μην επαναλαμβανόμαστε… Όλοι ξέρουμε σε ποια χώρα βρισκόμαστε πλέον. Και σε ποια πόλη.

Εξού λοιπόν και το διαφορετικό στυλ στο Κέντρο Τύπου. Η πρώτη εικόνα, είναι εικόνα loft Νέας Υόρκης. Γκρι κολώνες με το μπετό να μην έχει κρυφτεί, οικοδομικά στοιχεία και στη μία πλευρά παράθυρα που με κλίση μαεστρική που αφήνουν το φως να μπει στο χώρο. Κι επειδή στην Ιταλία βρισκόμαστε, τη χώρα του ιδιαίτερου ρομαντισμού η δεύτερη πηγή φωτός είναι λαμπατέρ εδάφους. Με διακριτικό απαλό φως… Τουλάχιστον αυτό δεν ζεσταίνει το χώρο όπως ο ήλιος από εκείνα τα ωραία παράθυρα που λέγαμε, κάνοντας το χώρο κάτι σε φούρνο μικροκυμάτων. Να ξέρετε όμως πριν γίνει καν το παράπονο, βλέποντας απλά τη διαπίστευση να γίνεται σιγά σιγά βεντάλια, ήρθε και ο κλιματισμός. Είπαμε… Είμαστε δύο μέρες πριν… Όλα διορθώνονται, όλα φτιάχνονται, αρκεί να υπάρχει η διάθεση. Κι αυτή σε όσους εργάζονται εδώ, υπάρχει και με το παραπάνω.

Όπως υπάρχει και στην Εθνική Ομάδα που μοιάζει αποφασισμένη να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με άλλες χρονικές. Προσηλωμένη στο στόχο της, με αρκετά προβλήματα σίγουρα, με 14 παίκτες ακόμη ως την παραμονή, ναι, αλλά πιο αποφασισμένη και έναν προπονητή που ξέρει να διαχειριστεί αγώνες, καταστάσεις και πρόσωπα. Όπως το ίδιο το Ευρωμπάσκετ μπορεί δύο μέρες πριν να θέλει το μοντάρισμά του, αλλά στο τέλος θα είναι όλα οκ!