Skip to main content

Σπανούλης: Θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό με σεβασμό αλλά χωρίς φόβο»

Για τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις διαφορές του αγωνιστικού κομματιού με αυτό της προπονητικής, μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης στην συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Περιστερίου:

"Πρέπει να πατάμε τα πόδια μας στη γη, να καταλάβουμε ότι παίζουμε με μια ομάδα της EuroLeague. Για το Περιστέρι bwin εν είναι λίγο να βρίσκεται στα ημιτελικά. Δεν είναι εύκολο για τον αθλητή να κάνει προπόνηση για είκοσι μέρες, χωρίς αγώνες. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά σε φόρμα και να βάλουμε κάποια νέα πράγματα στο παιχνίδι μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Για μένα, το κομμάτι της προπονητικής είναι πολύ πιο εύκολο από το αγωνιστικό. Ως παίκτης προσπαθούσα να κρατάω τον εαυτό μου σε μια κατάσταση τελειομανίας. Ως προπονητής έχεις άλλα πράγματα να σκέφτεσαι. Ήμουν ευλογημένος γιατί δούλεψα με σπουδαίους προπονητές στην καριέρα μου. Είχα πολλές συνομιλίες και βιώματα, που με βοηθούν στην προπονητική αρχή μου. Πιο δύσκολα το βίωνα αυτό ως παίκτης, παρά ως προπονητής".

Προσπαθούμε να πάμε βήμα - βήμα. Το δικό μας πρωτάθλημα το βάζουμε με τον εαυτό μας, με τα "θέλω" που μπορεί να εκπληρώσει η ομάδα μας. Θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό με σεβασμό, αλλά χωρίς φόβο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να είμαστε ανταγωνιστικοί στον βαθμό που μπορούμε και να κάνουμε την προσπάθειά μας".