Skip to main content

Basket League - Οι προτάσεις του Άρη για τη νέα φόρμα των playoffs

Τις δικές του προτάσεις κατέθεσε ο Άρης  για τη νέα φόρμα των play offs της Basket League , με τους κίτρινους να επιθυμούν να συμβάλουν στην άνοδο της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος.  

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης προτείνει οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη και δεύτερη θέση να μείνουν εκτός play offs, στα οποία θα συμμετάσχουν τα κλαμπ που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-10.

Η σειρά των ομάδων προτείνεται είτε να ξεκινάει από 0-0 και να κρίνεται σε best of 3, είτε να γίνεται μεταφορά των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου και να κρίνεται σε best of 5.

Οι ομάδες που θα βγουν νικήτριες από τις σειρές της πρώτης φάσης των play offs θα παίξουν μεταξύ τους και όποιες επικρατήσουν θα παίξουν ημιτελικούς πρωταθλήματος με τους δυο πρώτους. 

Όσον αφορά τον υποβιβασμό στην Elite League, ο Άρης προτείνει η 13η ομάδα να πέφτει απευθείας, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11 και 12 στην κανονική περίοδο θα παίξουν play out προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Basket League.

Σύμφωνα με τους κίτρινους με αυτές τις προτάσεις θα έχουν όλες οι ομάδες ξεχωριστό κίνητρο, θα υπάρχει αύξηση αγώνων , ενώ ταυτόχρονα θα αποφευχθούν οι ανούσιες όπως τις χαρακτηρίζουν σειρές play off 1-8 και 2-7.