Skip to main content

Οριστική διακοπή και πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε… πάρτι για 27’ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, φτάνοντας την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους, οι φίλοι των γηπεδούχων άρχισαν να… σπάνε το γήπεδο με το σκορ στο 63-35, με τους διαιτητές να διατάζουν, αρχικά την εκκένωση του γηπέδου και στην συνέχεια την οριστική διακοπή της αναμέτρησης, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδας για 14η φορά στην ιστορία της. 

Το πρώτο μεγάλο σερί καταγράφηκε από τους φιλοξενούμενους με το 5-4 (2’25’’) να γίνεται 7-12 (5’). Ο Ολυμπιακός με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα αύξησε ακόμη περισσότερο την απόσταση για να φτάσει σε double score (9-18, 6’)  και λίγο αργότερα στο 9-20 με 4/6 από τα 6μ75.

Ο Μαντζούκας και Παναγιώτης Καλαϊζάκης προσπάθησαν να «μαζέψουν» τη διαφορά (15-22, 8’45’’), αλλά δύο ακόμη τρίποντα από «ερυθρόλευκα» χέρια, αυτή τη φορά των ΜακΚίσικ και Σλούκα έδωσαν και πάλι διψήφια τιμή στην απόφαση (17-30, 11’45’’). Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Αγραβάνη έγραψαν το 21-32 (13’25’’). Τα τρίποντα έμειναν βασικό όπλο για τον Ολυμπιακό και με 3/3 στη δεύτερη περίοδο διατήρησε τις… αποστάσεις (24-42, 16’40’’).

Η είσοδος του Νίκου Παππά έδωσε για λίγο ενέργεια στον Παναθηναϊκό και στην εξέδρα, χωρίς όμως να αλλάζει δραματικά κάτι ουσιαστικό στο σκορ και στη διαφορά, η οποία στα μισά της αναμέτρησης έφτασε στο +22 (26-48) με τρίποντο από τον Κώστα Σλούκα. Ο Λούντζης πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των... τρίποντων (26-51, 21'30'''), η απόσταση συνέχισε να μεγαλώνει και οι "πράσινοι" φαίνονταν ανίκανοι να παρουσιάσουν την οποιαδήποτε αντίδραση. Σε αντίθεση με την εξέδρα που δεν έκρυψε την απογοήτευσή της με συνθήματα για το β΄άρος της φανέλας του Παναθηναϊκού. Ο Πίτερς έστειλε τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (31-63, 25') με τον κόσμο να αποδοκιμάζει και το παιχνίδι να έχει τελειώσει ουσιαστικά από νωρίς, αφού δεν υπήρχε καμία αντίδραση από τους γηπεδούχους.

Με σχεδ΄όν τρία λεπτά για τη λή΄ξη οι ρίψεις αντικειμένων και καπνογόνωνοδήγησαν στην απόφαση των διαιτητών να διακοπεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να οδεύει προς τα αποδυτήρια. Η επόμενη απόφασή τους ήταν να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας. Τα επεισόδια, όμως, όχι μόνο συνεχίστηκαν, αλλά και εντάθηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφεί εξοπλισμός απαραίτητος για την συνέχεια του αγώνα και συνέπεια την οριστική διακοπή του. 

*O Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον Ματέους Πονίτκα και ο Ολυμπιακός χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου. Και οι δύο τραυματίστηκαν στον τρίτο τελικό της σειράς. Στο ρόστερ βρέθηκαν δύο συμπαίκτες στην Εθνική Εφήβων, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και ο Βενιαμίν Αμπόσι.

*Πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 26-48, 35-63 (διακοπή στο 27')