Skip to main content

Παναθηναϊκός – Βαριά «καμπάνα» περιμένει τους πράσινους

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν… καλοκαιρινό το ΟΑΚΑ, προκαλώντας την οριστική διακοπή του Game 4 με τον Ολυμπιακό, όμως τα… χειρότερα έρχονται για τους «πράσινους».

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το Άρθρο 25 του κανονισμού, προβλέπεται ποινή τριών αγωνιστικών, πρόστιμο μέχρι και 20.000 ευρώ, το σημαντικότερο, όμως, αφαίρεση δύο βαθμών, ποινή η οποία θα ισχύσει από την νέα σεζόν, καθώς τα επεισόδια έγιναν σε ματς Play Offs.

ΑΡΘΡΟ 25: ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών, επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 8.800 έως 15.000 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.

Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα ανεξάρτητα από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα. Η αφαίρεση βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 15.000 έως 20.000 ευρώ.