Skip to main content

Λιμνιάτης: «Χρειάζεται υπομονή ο σωστός σχεδιασμός»

Για την επόμενη ημέρα του Λαυρίου, αλλά και την παρουσία της Γεωργίας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Γιώργος Λιμνιάτης.

Αναλυτικά ο προπονητής της ομάδας της Λαυρεωτικής μίλησε:

Για το σχεδιασμό τού Λαυρίου ενόψει της νέας σεζόν: «Είμαστε σε αναμονή, γιατί είμαστε απ’ τις ομάδες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα. Καταρχάς, όποιος παίκτης μάς αρέσει αυτήν τη στιγμή είναι πολύ ακριβός. Είχαμε επιλέξει τρεις  rookies, όπου οι δύο βρήκαν συμβόλαιο σε ομάδες ΝΒΑ χωρίς draft και ο άλλος έχει μεγάλη πρόταση απ’ το Στρασβούργο. Παρ’ ότι κινηθήκαμε πολύ νωρίς, κοιτάζοντας τις λίστες των παιδιών που αποφοιτούν απ’ τα κολλέγια, ούτε σε αυτές τις περιπτώσεις ήμασταν τυχεροί. Αποδεικνύεται ότι ομάδες του δικού μας βεληνεκούς όσον αφορά την οικονομική δυνατότητα θα πρέπει να ‘χουν μεγάλη υπομονή και να περιμένουν. Οι περισσότεροι παίκτες ζητούν το μέγιστο αυτήν την εποχή και όταν σιγά-σιγά κλείνουν ο θέσεις εργασίας η προσέγγιση γίνεται πιο εύκολη, με καλύτερα οικονομικά δεδομένα. Προσπαθούμε να «κλείσουμε» τους Έλληνες, γιατί αυτοί ουσιαστικά θα μάς οδηγήσουν στον τρόπο επιλογής των ξένων, αλλά δυστυχώς κι εκεί υπάρχει καθυστέρηση».

Για τη φιλοσοφία τους στο σχεδιασμό: «Απ’ τη μία άποψη και σαν φιλοσοφία και σαν οικονομικό μέγεθος πρέπει να επιλέξουμε κάποιους rookie που είναι πιο φθηνά και που κοιτούν να κάνουν το step-up, αλλά να έχουμε κι ένα συνδυασμό παιδιών που έχουν παίξει σε πρωταθλήματα, ώστε να έχουμε και την εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε και παιδιά φρέσκα, αλλά και παιδιά με εμπειρία απ’ την Ευρώπη, έτσι ώστε να έχουμε και τον ενθουσιασμό, αλλά και την εμπειρία».

Για το αν θα πλαισιωθεί το ρόστερ και με νεαρούς παίκτες: «Υπάρχει κι αυτή η σκέψη. Ήδη έχουμε τον Σπρίντζιο, ένα παιδί με δυνατότητες εξέλιξης. Στο 10-11-12 θα υπάρχουν παιδιά νεαρής ηλικίας που θα ‘χουν δυνατότητες να εξελιχθούν μέσα απ’ το δικό μας πρόγραμμα. Δε θα ‘χουμε τη δυνατότητα να είμαστε όπως πέρυσι, γιατί ο Νικολαΐδης και ο Κολοβέρος πέρυσι ήταν παιδιά με εμπειρία και παραστάσεις απ’ την Α1 και τώρα είναι λίγο δύσκολο να βρούμε τέτοια παιδιά. Θα είναι λίγο πιο πίσω στο rotation, αλλά θα τούς δοθεί η ευκαιρία να παλέψουν, να αποκτήσουν εμπειρίες και να γίνουν καλύτεραι μέσα απ’ το πρόγραμμά μας».

Για τον όμιλο της Γεωργίας στο Παγκόσμιο (Σλοβενία, Βενεζουέλα, Πράσινο Ακρωτήρι): «Τα ονόματα σε έναν που δεν έχει μεγάλη γνώση ίσως τού δημιουργούν την εντύπωση ότι όλα είναι καθαρά και σχετικά εύκολα στο να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη μια υπέρβαση και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Βενεζουέλα είναι μια τυπική λατινοαμερικάνικη ομάδα, με όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτές τις ομάδες, δηλαδή πίεση, ταχύτητα, σκληράδα, δυσκολοκατάβλητη. Το Πράσινο Ακρωτήρι είναι μια ομάδα που έχει καταρχάς τον Ταβάρες, που έχει δώσει διαβατήριο στον Κόλσον και έχει και παιδιά που λόγω της σωματοδομής και τον αθλητικών προσόντων συνθέτουν έναν δύσκολο αντίπαλο. Έχουμε πολύ δουλειά, δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Η προετοιμασία θα εστιαστεί κυρίως σε αυτές τις δύο ομάδες και το πώς θα τις αντιμετωπίσουμε».

Για τις προσδοκίες του κόσμου της Γεωργίας: «Είναι ένας λαός πολύ δυναμικός, πολύ ενθουσιώδης. Επειδή είδε τα ονόματα της κλήρωσης, οι προσδοκίες είναι ότι μπορούμε να προκριθούμε απ’ τον όμιλο. Εκεί θέλει πολύ δουλειά να πείσεις ορισμένους ανθρώπους να έχουν πιο χαμηλά τον πήχη, γιατί όσο πιο ψηλά ο πήχης, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το «μπαμ» μετά αν δεν τα καταφέρεις. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Δε μας απασχολεί τι σκέφτεται ο κόσμος στη Γεωργία, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και αν τα καταφέρουμε θα είναι ακόμα μια υπέρβαση».