Skip to main content

Ολυμπιακός – Ο Φαλ τελείωσε το ματς με τον ΠΑΟΚ με triple double

Απίστευτη εμφάνιση από τον Μουστάφα Φαλ, με τον Γάλλο σέντερ να κάνει triple double, στην νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος σέντερ κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοβ, με τον Φαλ να κυριαρχεί επί των αντιπάλων του στις δύο ρακέτες, σκοράροντας 10 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα ισάριθμα ριμπάουντ.

Εκεί, όμως, που ο Φαλ εντυπωσίασε, ήταν στο δημιουργικό του παιχνίδι, με τον Γάλλο να παίζει σαν… γκαρντ ρακέτας, μοιράζοντας 11 ασίστ!

Μάλιστα, το triple double του παίκτη του Ολυμπιακού, ήταν το πρώτο στην Basket League μετά από 1670 μέρες. Τελευταίος ήταν ο Άντονι Χικ του Ρεθύμνου, όταν και στις 10 Απριλίου 2019 είχε 14 πόντους, 16 ασίστ και 10 ριμπάουντ, σε αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ η αμέσως προηγούμενη φορά ήταν το 2001, από τον Τόρεϊ Μπραγκς, σε αγώνα του Άρη με το Μαρούσι.

Όσον αφορά τον τελευταίο "ερυθρόλευκο" παίκτη που σημείωσε triple double,αυτός ήταν ο Σάσα Βολκόβ το... μακρινό 1994, όταν και σε αγώνα του Ολυμπιακού με τους Αμπελόκηπους είχε 31 πόντους, 13 ριμπ΄άουντ και 10 ασίστ. 

31 π 13 ρ 10 ασ