Skip to main content

Κάουαν: «Στον Προμηθέα νιώθω σαν το σπίτι μου»

Ο Άντονι Κάουαν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Basket League για τρεις σεζόν, με τον άσο του Προμηθέα να μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τους στόχους του με την ομάδα της Πάτρας,

Αναλυτικά:

Ο Άντονι Κάουαν πρωταγωνιστεί στην Stoiximan Basket League τα τελευταία τρία χρόνια. Την σεζόν 2021-22 στο επαγγελματικό ντεμπούτο του ως παίκτης του Άρη ήταν πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος με μέσο όρο πόντων 14,96.

Την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά, στην πρώτη σεζόν του στον Προμηθέα, ήταν κορυφαίος δημιουργός στην κανονική περίοδο με μέσο όρο 5,86 ασίστ.

«Το Πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό», απαντά ο Κάουαν στην ερώτηση του esake.gr γιατί συνεχίζει για τρίτη σερί αγωνιστική περίοδο να αγωνίζεται στην Stoiximan Basket League και εξηγεί πως: «Έχω προσαρμοστεί, είμαι χαρούμενος εδώ και προφανώς είμαι χαρούμενος για το πως εξελίσσεται η φετινή σεζόν. Στον Προμηθέα νιώθω σαν το σπίτι μου. Όλοι όσοι αποτελούν τον οργανισμό, όλο το περιβάλλον, η διοίκηση είναι σπουδαίοι και καλοί άνθρωποι».

Τι θέλει να πετύχει την φετινή αγωνιστική χρονιά με την ομάδα της Πάτρας ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ; «Έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας για την Stoiximan Basket League, το Basketball Champions League και το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό που θέλουμε είναι όσο είναι δυνατόν να τελειοποιήσουμε το παιχνίδι μας, να προπονούμαστε σκληρά κάθε μέρα και να βελτιωνόμαστε. Είμαστε τρίτοι τώρα αλλά πρέπει συνεχώς να βελτιωνόμαστε».

«Αν το κάνουμε, δεν υπάρχει… όριο για μας, έχουμε μπροστά μας πολλά να πετύχουμε στο Πρωτάθλημα και στο BCL», επισημαίνει ο Κάουαν και σχολιάζει γενικά το επίπεδο και την ανταγωνιστικότητα της Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν: «Είναι η Stoiximan Basket League, μια Λίγκα που εμπνέει σεβασμό. Το καλύτερο είναι ότι ο καθένας μπορεί να νικήσει τον καθένα σε οποιαδήποτε στιγμή. Εμείς δεν στοχεύουμε κάπου ξεχωριστά, αλλά θέλουμε σε κάθε αγώνα να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

«Πιο δυνατό το φετινό Πρωτάθλημα»

«Είναι σίγουρα την φετινή σεζόν η Stoiximan Basket League καλύτερη από τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους που έχω παίξει εδώ», υπογραμμίζει ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος της σεζόν 2021-22. «Από την τελευταία θέση έως την πρώτη, η οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη. Σίγουρα νιώθω ότι είναι πιο δυνατή η Λίγκα την φετινή σεζόν».

«Η δύναμη μας είναι η ομάδα γενικότερα», απαντά ο Αμερικανός γκαρντ στην ερώτηση ποιο είναι το δυνατό σημείο του Προμηθέα και εξηγεί: «Όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι εδώ, προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε κάθε μέρα στην προπόνηση, έχουμε κοινούς στόχους να νικάμε σε κάθε αγώνα και να γινόμαστε καλύτεροι συνεχώς».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι του Κάουαν; «Τώρα είμαι συγκεντρωμένος, αφοσιωμένος στον Προμηθέα», τονίζει ο 26χρονος γκαρντ. «Δουλειά μου είναι να βγαίνω σε κάθε αγώνα και να βοηθώ την ομάδα μου να παίρνει όσες περισσότερες νίκες είναι δυνατόν».

«Ο κόουτς με επέλεξε να είμαι αρχηγός γιατί θεωρεί ότι μπορώ να προσφέρω τις ηγετικές ικανότητες μου», σημειώνει ο Κάουαν. «Δουλειά μου είναι να βγαίνει η ομάδα σε κάθε αγώνα έτοιμη να νικήσει».

«Νιώθουμε ευλογημένοι που συνεχίζουμε στο Basketball Champions League», δηλώνει ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ της πατρινής ομάδας για την πρόκριση στους «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την διαδικασία των Play-In. «Διασκεδάζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Stoiximan Basket League και να δοκιμάζουμε τις δυνάμεις με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες στο Basketball Champions League. Είμαστε χαρούμενοι».

«Ακόμη δεν ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε»

«Δεν έχουμε βάλει κάποιο στόχο στο Basketball Champions League», τονίζει ο Κάουαν και επισημαίνει: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα. Νιώθω ότι δεν ξέρουμε ακόμη πόσο καλοί είμαστε. Η BCL είναι μια Λίγκα με πολλές καλές ομάδες και είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Final 16 φάση».

«Θα παίξουμε απέναντι στην ΑΕΚ Betsson όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα της Stoiximan Basket League ή του Basketball Champions League», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός γκαρντ για τον ελληνικό «εμφύλιο» της προσεχούς Τρίτης (23/1) στην Πάτρα με τον οποίο αρχίζει η δεύτερη φάση του BCL. «Πρέπει να προετοιμαστούμε σε αυτή την φάση συνολικά και όχι μόνο στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ Betsson να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Θεσσαλονίκη ή Πάτρα; Ποια πόλη προτιμά ο Κάουαν; «Προτιμώ την πόλη που βρίσκεται η ομάδα μου και τώρα είναι η Πάτρα», απαντά χαμογελαστός.