Skip to main content

ΕΣΑΚΕ: Ικανοποίηση για την ενίσχυση του μπάσκετ μέσω της φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών

Με ανακοίνωση του, ο ΕΣΑΚΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την  - για τρίτη συνεχόμενη σεζόν – ενίσχυση του μπάσκετ μέσω της φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του κ. Βρούτση, ως επικεφαλής του Αθλητισμού και του Υπουργείου Οικονομικών, επιτυγχάνεται για 3η σεζόν η ενίσχυση των ΚΑΕ της Stoiximan Basket League από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης του ελληνικού αθλητισμού που θέσπισε η Πολιτεία, μέσω της φορολόγησης των κερδών από τα τυχερά παίγνια.

Ο μόνιμος μηχανισμός έχει συμβάλλει στην προσπάθεια των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ για την εμφανή βελτίωση του επιπέδου της Stoiximan Basket League και για την καθιέρωση όρων υγιούς ανταγωνισμού, χάρις και στο αυστηρό πλαίσιο προϋποθέσεων που έχει τεθεί από την Κυβέρνηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας διεκδίκησης όσων πραγματικά αναλογούν στο επαγγελματικό μπάσκετ αλλά και ευρύτερα στον ελληνικό αθλητισμό και τη νεολαία, μέσα από τεκμηριωμένο και καλόπιστο διάλογο με την Πολιτεία".