Skip to main content

Μπιλλής: «Ο Κολοσσός κάθε χρόνο στοχεύει στα play-offs και τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει»

Για την πορεία του Κολοσσού στην Basket League , μίλησε στο EOK WEB Radio ο Σωτήρης Μπιλλής. 

Αναλυτικά ο αρχηγός της ομάδας της Ρόδου μίλησε: 

Για το επερχόμενο (16/03) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα: «Ο Προμηθέας είχε ένα δύσκολο ματς με τη Χολόν. Εμείς θα προσπαθήσουμε περισσότερο να προσαρμόσουμε τις τακτικές και αυτά που μας λέει ο προπονητής. Από ‘κει και πέρα, θα προσπαθήσουμε να δούμε τα αδύναμα στοιχεία που θα έχει εκείνη τη μέρα ο Προμηθέας και θα τα “χτυπήσουμε”. Σίγουρα όμως θα παίξει ρόλο και η κούραση που έχουν τα παιδιά απ’ το ευρωπαϊκό ματς».

Για την έως τώρα πορεία του Κολοσσού Ρόδου: «Η αλήθεια είναι πως ο Κολοσσός κάθε χρόνο έχει μια… σταθερή πορεία. Κάθε χρόνο στοχεύει στα play-offs και τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει. Στην αρχή κάθε σεζόν όλοι λένε να πάει όσο ψηλότερα μπορεί η ομάδα, αλλά εμείς στην άκρη του μυαλού μας έχουμε και τα play-offs είναι η αλήθεια. Είναι κάπως πετυχημένο αυτό για την ομάδα, όπως και για κάθε ομάδα».

Για το 1-9 της ομάδας του στα εκτός έδρας ματς: «Είναι ότι όταν παίζει κάθε ομάδα στην έδρα της, μπροστά στον κόσμο της, παίζει με διαφορετική ψυχολογία και περισσότερη ενέργεια. Στα εκτός έδρας ματς πρέπει να “χτίσει” και λίγο χαρακτήρα η ομάδα για να μπορέσει να κάνει “διπλά”. Έχουμε δείξει καλά στοιχεία σε μερικούς αγώνες, αλλά σε κάποιους άλλους δεν το έχουμε καταφέρει. Νομίζω, όμως, είμαστε σε καλή πορεία».

Για το παιχνίδι με το Μαρούσι την τελευταία αγωνιστική (24/03): «Εμείς προσπαθούμε να τερματίσουμε στην 6η θέση. Να καταφέρουμε να κερδίσουμε είτε τον Προμηθέα, είτε το Μαρούσι, είτε και τα δύο, έτσι ώστε να μπούμε σε μια τελική ευθεία για τα play-offs και να προσπαθήσουμε έτσι να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε».

Για το θέαμα που προσφέρει ο Κολοσσός: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα για τον κόσμο. Όταν έχεις και καλούς παίκτες στην ομάδα, όπως ο Γκάουντλοκ, ο Περάντες, ο Μπραϊκοβιτς, γενικά όλα τα παιδιά, αυτό βοηθάει στο να γίνονται αυτά τα αποτελέσματα, να υπάρχει υψηλό σκορ. Είναι και η φιλοσοφία του κόουτς αυτή, να τρέξουμε, να βάζουμε πόντους και απ’ τη σκληρή άμυνα να μπορούμε να βγαίνουμε μπροστά. Πιστεύω το καταφέρνουμε αυτό, ειδικά στα εντός έδρας ματς».

Για την ελευθερία που αφήνει ο κόουτς Σεγούρα στους παίκτες: «Ο κόουτς σε αφήνει ελεύθερο μες στο παιχνίδι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον παίκτη. Όταν ένας προπονητής αφήνει ελεύθερο τον παίκτη, μπορεί ο παίκτης ν’ αποδίδει ακόμη καλύτερα, δεν έχει τόσο άγχος. Μας βοηθάει πολύ αυτό».

Για το ποιανού αγώνα θα άλλαζε το αποτέλεσμα αν μπορούσε: «Θα έλεγα το παιχνίδι εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ στον 1ο γύρο. Είχαμε διαφορά 14 πόντων και είχαμε έναν τραυματισμό στη θέση του playmaker. Υπήρχε και ένας παίκτης που βγήκε με 5 φάουλ, οπότε δεν είχαμε “άσσο” και χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Μας “πόνεσε” αυτό το αποτέλεσμα. “Σβήσαμε” εντελώς στο τέλος, δεν είχαμε αντοχές, δε μπορούσαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Είχε και ο ΠΑΟΚ τον κόσμο του, ήταν πολύ σημαντικό αυτό το ματς γι’ αυτούς και το γύρισαν».

Για τη φετινή σεζόν που διανύει: «Είμαι ευχαριστημένος. Προσπαθώ κι εγώ να δίνω το 100%, να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Δίνω το 100% για την ομάδα ώστε να προχωρήσει μπροστά».