Skip to main content

Μπαρτζώκας για Ράιτ: «Αποφάσισα για λόγους αρχής να πάρω τους παίκτες που ξεκίνησαν τη χρονιά.»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την νίκη της ομάδας του μίλησε για την απόφασή του να κόψει τον Ράιτ από την επτάδα ξένων , αναφέροντας πως η απόφαση αυτή ήταν καθαρά θέμα αρχής και ήταν η πιο δύσκολη που έχει πάρει κατά την διάρκεια της δεύτερη θητείας του.

 Ο Έλληνας τεχνικός , μετά το παιχνίδι μίλησε για το κακό πρώτο ημίχρονο που έκανε η ομα΄δα του και για την απόφαση να αφήσει εκτός τον Ράιτ.

"Φυσικά θέλαμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Κανείς δεν ήθελε να παίξει χωρίς κίνητρο απέναντι μας. Η ΑΕΚ, παρά τα προβλήματα που είχε το τελευταίο διάστημα, έχει παίκτες με ποιότητα και καλό προπονητή. Δεν ήρθαν εδώ για να γίνουν περίγελος, για αυτό και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλοί. Από εκεί και πέρα έχει σχέση και με τη δική μας προσπάθεια. Τώρα είμαστε στα playoffs, οποιοδήποτε λάθος σε αυτό το επίπεδο, πληρώνεται. Δεν μπορούμε να περπατάμε στο πρώτο ημίχρονο και να αναγκαστούμε να πιεστούμε και να εκνευριστούμε όλοι με την εμφάνισή μας. Νομίζω κανείς από τους παίκτες δεν είναι ευχαριστημένοι με την ατομική τους εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο", ήταν το αρχικό σχόλιο του Μπαρτζώκα για το ματς με την ΑΕΚ, ενώ αναφορικά με την απόφαση του για την λίστα των ξένων, τόνισε: 

"Υπάρχουν πολλές δύσκολες αποφάσεις, για αυτό πληρωνόμαστε καλά για να τις παίρνουμε. Η απόφαση για τον Ράιτ ήταν η πιο δύσκολη που έχω πάρει στη δεύτερη θητεία μου στον Ολυμπιακό, γιατί τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, γιατί μας άλλαξε την εικόνα. Αλλά αποφάσισα για λόγους αρχής να πάρω τους παίκτες που ξεκίνησαν τη χρονιά. Ο Μόουζες ήταν ο τελευταίος που ήρθε στην ομάδα, ούτως ή άλλως τον υπολογίζουμε για το Final Four. Όποιον και να έκοβα θα ήταν σωστό, όποιον και να έκοβα θα ήταν λάθος. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα. Τον Μόουζες τον αγαπώ σαν παίκτη και τον θαυμάζω. Μας έδωσε πολλά πράγματα και θα μας δώσει και άλλα".

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και πάλι στο 1-0 της ομάδας του απέναντι στην Ένωση, καθώς και στο "κόψιμο" του Μόουζες Ράιτ από το εγχώριο ρόστερ, αλλά και στην ανάδειξη του Τσους Ματέο ως κορυφαίου ΄προπονητή της σεζόν στην Euroleague. 

Αναλυτικά: 

"Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στα playoffs. Αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ που έχει πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Αυτού του είδους οι ομάδες με προβλήματα βρίσκουν κίνητο να παίξουν απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Και επειδή οι παίκτες και ο προπονητής έχουν ποιότητα και περηφάνεια ήταν πολύ ανταγωνιστικοί για 20 λεπτά.

Οι παίκτες μας δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Έχουμε άλλο ένα ματς το Σάββατο και μετά πάμε στο Final Four της EuroLeague και όποιος παίκτης δεν πιέσει τον εαυτό του να παίξει με ένταση δεν θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για το παιχνίδι με τη Ρεάλ".

Για τον Μόουζες Ράιτ: "Ο Μόουζες είναι ένας παίκτης, που ερχόμενος στον Ολυμπιακό βοήθησε σημαντικά η ομάδα μας να αρχίζει να κερδίζει παντού. Έδωσε μία διάσταση στο παιχνίδι μας που μας έλειπε. Γύρισαν και άλλοι παίκτες από τραυματισμό. Αυτή ήταν μία απόφαση πολύ δύσκολη για μένα, μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει στον Ολυμπιακό. Από αγωνιστικά κριτήρια δεν είχα κάποιον να κόψω.

Κάθε παίκτης δίνει μία διάσταση στο παιχνίδι μας, κάθε παίκτης έχει ικανότητα, κάθε παίκτης έχει προσφέρει να φτάσουμε μέχρι εδώ. Αποφάσισα να κόψω τον Μόουζες γιατί ήταν το λιγότερο χρονικό διάστημα στην ομάδα. Ο Μόουζες έχει συμβόλαιο στην ομάδα μας και του χρόνου και τον υπολογίζουμε κανονικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για μένα είναι από τους rising stars του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

Για τα βραβεία της EuroLeague: "Ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό. Δεν είχα ιδέα την πρώτη φορά ότι είχε ανακοινωθεί ότι ήμουν εγώ. Πέρυσι μου ανακοινώθηκε εδώ. Φυσικά με χαροποίησε, αλλά αλήθεια σας λέω ότι δεν με νοιάζει, γιατί και τις δύο προηγούμενες χρονιές που βγήκα δεν πήραμε την EuroLeague.

Εδώ υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος ψηφοφορίας, που ψηφίζουν προπονητές, παίκτες, κόσμος, προφανώς είναι κάτι υποκειμενικό. Δε νομίζω ότι κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα που δεν ήταν στην πρώτη ή στην δεύτερη πεντάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας και όχι οι ατομικοί τίτλοι. Τη φετινή χρονιά η δουλειά μας, εμένα και των προπονητών ήταν πιο δύσκολη από τις προηγούμενες δύο.

Ο Τσους Ματέο άξιζε 100% τον τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριάρχησε όλη τη χρονιά. Για ποιο λόγο να μην είναι αυτός; Υπάρχουν φανταστικοί παίκτες που είναι στην πρώτη και στη δεύτερη πεντάδα και υπάρχουν φανταστικοί παίκτες που δεν είναι".