Skip to main content

Αταμάν: «Μπαρτζώκα κάνε την δουλειά σου και σταμάτα να μιλάς για μένα»

Αναφορά στον Γιώργο Μπαρτζώκα, στον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, που κατέκτησε στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και στην διαιτησία, έκανε ο Εργκίν Αταμάν, στην συνέντευξη Τύπου του Game 3 των τελικών της Basket League.

Αναλυτικά:

"Άκουσα ότι ο φίλος μου ο Μπαρτζώκας ανέφερε το όνομά μου στη συνέντευξη Τύπου. Σε παρακαλώ φίλε μου σταμάτα να μιλάς για μένα. Κάνω τη δουλειά μου, κάνεις τη δική σου. Αν η δουλειά σου είναι κάπως έτσι, οκ. Οπότε μην ζηλεύεις. Μπορεί στο μέλλον να νικήσεις τη EuroLeague με τον Ολυμπιακό, που είναι η μεγαλύτερη προσδοκία των οπαδών σας. Άκουσα και στην τελευταία συνάντηση στο Πειραιά, ότι ανέφερε κάτι για την αποβολή μου και γιατί παίρνω αυτή την αποβολή. Αυτή είναι η δουλειά μου. Ο διαιτητής με τιμώρησε. Άλλα κάνε τη δουλειά σου. Μην αναφέρεις το όνομά μου στη συνέντευξη Τύπου. Κάνε το σχόλιό σου για το παιχνίδι σου. Να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό.

Σήμερα θα ήθελα νω ότι παίξαμε μπάσκετ. Είμαστε η καλύτερη ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη. Αφήστε μας να παίξουμε μπάσκετ. Το είπα αυτό όχι μόνο στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη. Είπα αφήστε μας να παίξουμε μπάσκετ, όχι αμερικάνικο ποδόσφαιρο και μου είπαν 'έχεις δίκιο κόουτς'. Ο μεγαλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη που σε κάθε παιχνίδι έχει κατά μέσο όρο 5-6 βολές, δεν σούταρε καμία βολή στα δύο πρώτα παιχνίδια. Σήμερα παίξαμε μπάσκετ και δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Αφήστε μας να παίξουμε μπάσκετ την Τετάρτη και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αν Ολυμπιακός παίξει καλύτερα θα τους συγχαρούμε, αλλά αφήστε μας να παίξουμε μπάσκετ".

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον Πάρη Δερμάνη: "Δύο μεγάλα ονόματα για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έκανε τα πάντα με την οικογένειά του για να το κάνουν το πιο πετυχημένο κλαμπ στην ιστορία. Είμαστε πολύ αναστατωμένοι και αύριο όλη η ομάδα θα πάει στην κηδεία του Πάρη. Ήταν ένα εκπληκτικό άτομο. Ήταν εκείνος που με πήγε αμέσως στο δωμάτιό του για να μου δώσει τα ρούχα μου την πρώτη μέρα. Κάθε μέρα χαμογελούσε, ήταν πολύ θετικός. Αυτή είναι η ζωή. Ευχαριστώ στον Ολυμπιακό που έδωσαν λουλούδια. Είχαμε κίνητρο γιατί είναι τελικοί και δεν τα παρατάμε ποτέ. Θα πάμε στον Πειραιά για να έχουμε το πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ".

Για τη διαιτησία: "Σήμερα τα φάουλ ήταν 20-26. Σε δύο παιχνίδια ποια ήταν η διαφορά των φάουλ; Σήμερα σουτάραμε 25 βολές, σούταραν 15 βολές. Δέκα διαφορά. Αυτό είναι το μπάσκετ. Αν κάνεις φάουλ, αν κάνεις δυνατή επαφή, είναι φάουλ".