Skip to main content

Χατζηδάκης: «Το ότι ο Άρης επενδύει σε Έλληνες είναι πολύ σημαντικό»

Για την απόφαση του να φορέσει την φανέλα του Άρη, την σεζόν που πέρασε στην ΑΕΚ αλλά κα ιτην Εθνική ομάδα, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Μανώλης Χατζηδάκης.

Αναλυτικά ο Έλληνας σέντερ μίλησε:

Για τη μεταγραφή του στον Άρη: «Ήταν εύκολη απόφαση. Υπήρξε μια επαφή και τον χειμώνα με τον Άρη. Οι άνθρωποι με προσέγγισαν πάρα πολύ ωραία, είχα μια πολύ καλή επικοινωνία με τον κόουτς Καστρίτη. Ήταν μια κίνηση που ήθελα να την κάνω τον χειμώνα. Εν τέλει ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Όλα για κάποιον λόγο γίνονται και αφού τα έφερε έτσι η ζωή είμαι πολύ χαρούμενος. Η ομάδα είναι σε ένα πολύ καλό “φεγγάρι”, έκανε πολύ καλή χρονιά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και του χρόνου».

Για το ότι ο Άρης στηρίζει τον ελληνικό «κορμό»: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό μια ομάδα να έχει έναν δυνατό ελληνικό “κορμό”, αυτός θα τη στηρίξει και στα εύκολα και στα δύσκολα. Καλώς ή κακώς, οι ξένοι έρχονται και φεύγουν, ο ελληνικός “κορμός” είναι αυτός που μένει σταθερός και στηρίζει. Το ότι ο Άρης επενδύει σε Έλληνες είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες, γιατί θεωρώ ότι όσο “πονάει” ο Έλληνας την ομάδα και τη χρονιά του, δεν το κάνουν οι ξένοι. Δεν ξέρω αν ο Μαντζούκας έχει κλείσει εν τέλει, διαβάζω, μιλάω με εκείνον, έχουμε καλή σχέση, αλλά μακάρι να έρθει, είναι πολύ καλός παίκτης. Χάρηκα πολύ και με την παραμονή του Τολιόπουλου. Μακάρι η ομάδα γενικότερα να ενισχυθεί και με καλούς ξένους και με καλούς Έλληνες».

Για τον χρόνο συμμετοχής του στον Άρη: «Δεν είναι κάτι που μπορείς να το προκαθορίσεις, ούτε κάποιος θα σου πει ότι θα παίζεις 30 λεπτά ό,τι και να γίνει. Αυτό που θέλει ο προπονητής είναι να κερδίζει η ομάδα, όποιος κάνει τη δουλειά και η ομάδα κερδίζει αυτός θα παίζει. Ναι μεν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με το τι θέλει ο κόουτς από εσένα, τον ρόλο σου, τις ευκαιρίες που θα πάρεις, αλλά μετά είναι στο δικό σου χέρι να αξιοποιήσεις σωστά τις συμβουλές του κόουτς και να αφομοιώσεις τον ρόλο σου και στου εκάστοτε προπονητή να σου δώσει ευκαιρίες. Το παν είναι η ομάδα να βρει τη χημεία μεταξύ κάποιων παικτών, να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε».

Για τον Βασίλη Τολιόπουλο: «Με τον Βασίλη έχω εξαιρετική σχέση, είμαστε φίλοι και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσε και θα είμαστε συμπαίκτες. Δε χρειάζεται να πω κάτι γι’ αυτόν, όλοι είδα τι είναι ικανός να κάνει και ποιο είναι το ταλέντο του. Πραγματικά ανυπομονώ να συνεργαστούμε».

Για τη χρονιά του στην ΑΕΚ: «Είμαι ένας άνθρωπος που θεωρώ πως ό,τι και να γίνεται στη ζωή πρέπει να προχωράς. Δε μετανιώνω για την απόφασή μου να πάω στην ΑΕΚ. Πήγα σε ένα ιστορικό κλαμπ, εκείνη την περίοδο θεώρησα ότι ήταν καλύτερη κίνηση για εμένα. Ξεκίνησα τη χρονιά με έναν σοβαρό τραυματισμό απ’ την Εθνική και αυτό με πήγε λίγο πίσω. Η ομάδα ήταν πλήρης στη θέση μου, υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, ζήτησα κι εγώ να φύγω. Εν τέλει με την πρόσληψη του κόουτς Ζούρου είχαμε πολύ καλή συνεργασία και τους τελευταίους μήνες έπαιξα αρκετά. Κυρίως το χάρηκα, γιατί είχα περιορισμένο ρόλο μες στη σεζόν. Είναι ένα μάθημα, δεν το θεωρώ πισωγύρισμα, πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να βρίσκουμε κίνητρο να βελτιωνόμαστε».

Για το ότι η Εθνική Ανδρών κατεβαίνει με όλα τα «αστέρια» της: «Είναι πάρα πολύ ωραίο. Όλοι οι αθλητές θέλουν να είναι στην Εθνική. Το ότι κάποιος μπορεί να έχει έναν τραυματισμό ή να έχει πάει λίγο πίσω η χρονιά του σωματικά συμβαίνει, αλλά το ότι πλέον η ομάδα είανι σχεδόν πλήρης και θα ανταγωνιστεί για να πάει μετά από τόσα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες. Με τον κόουτς Σπανούλη υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αύρα και ένα μεγαλύτερο κίνητρο, το προολυμπιακό θα γίνει στην Ελλάδα, οπότε οι συνθήκες είναι ιδανικές για μια τέτοια επιτυχία».