Skip to main content

Κατσίβελης: «Σημαντικός στόχος οι όμιλοι του BCL, είμαστε ένα πολύ ωραίο και ταιριαστό γκρουπ παιδιών»

Ο αρχγός του ΠΑΟΚ ,Δημήτρης Κατσίβελης φιλοξενήθηκε στο στο EOK Web Radio και στην εκπομπή Άμεσο Ριπλέι όπου και μίλησε για τους στόχους της ομάδας στην Ευρώπη και για τον νέο προπονητή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα προκριματικά του BCL στα οποία συμμετέχουν: «Είναι ένας στόχος της ομάδας, ο οποίος έρχεται τόσο νωρίς μέσα στη χρονιά. Θέλουμε να πάμε καλά και να περάσουμε στους ομίλους του BCL. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε στο παρκέ για να το καταφέρουμε».

Για το αν γνωρίζουν πράγματα απ’ τους πιθανούς τους αντιπάλους: «Έχουμε εικόνα περισσότερο από ατομικά στοιχεία κυρίως, γιατί κι αυτές οι ομάδες φιλικά έχουν δώσει και δεν έχουμε ακριβή εικόνα. Σήμερα (17/09) θα πάρουμε μια μεγαλύτερη “γεύση” απ’ τον νικητή, να δούμε ακριβώς τι βγάζει στο παρκέ».

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του: «Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε κι άλλα ματς πριν πάμε σε έναν τόσο σημαντικό στόχο. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Μπορεί να μην έχουμε ακόμα ομοιογένεια και αυτοματισμούς, πράγμα λογικό για μια καινούργια ομάδα τον Σεπτέμβριο, αλλά θέλουμε να είμαστε αρκετά συμπαγείς αμυντικά, να ξεκινήσουμε τον αγώνα από εκεί, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για το αν θα είναι πλεονέκτημα γι’ αυτούς ότι θα έχουν πάνω από έναν μήνα προετοιμασίας σε σχέση με μελλοντικούς τους αντιπάλους: «Σίγουρα είναι καλό να έχεις επίσημα ματς στα πόδια σου. Έχουμε ξεκινήσει από νωρίς, αλλά είμαστε μια νεανική ομάδα, παιδιά που μας αρέσει η δουλειά. Περισσότερο καλό θα μας κάνει, παρά κακό».

Για τη φιλοσοφία του κόουτς Μάσιμο Καντσελιέρι: «Σίγουρα η φιλοσοφία του κόουτς Καντσελιέρι είναι διαφορετική απ’ αυτήν που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα τόσο χρόνια. Θέλει ένα πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού, με περισσότερες κατοχές, αρκετά αθλητικό παιχνίδι θα έλεγα. Εμείς εδώ και ένα μήνα προπονούμαστε και προσπαθούμε να βγάλουμε στο παρκέ ενεργεία, αμυντικά και επιθετικά, να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να πάμε το ματς εκεί που θέλουμε εμείς».

Για το προφίλ του Μάσιμο Καντσελιέρι: «Είναι ένας συνδυασμός. Μέσα στο γήπεδο θέλει να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό και σε πιέζει να το κάνεις αυτό. Το κάνει με όλους, το staff, τους συνεργάτες του, τους παίκτες. Εκτός γηπέδου είναι πολύ καλός σε όλες τις συζητήσεις και τα interaction που έχουμε μες στη μέρα. Είναι πολύ προσιτός και πολύ καλός».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Είμαι ο μεγαλύτερος φέτος στην ομάδα, κάτι που είναι πρωτοφανές για ‘μένα. Είμαστε ένα πολύ ωραίο και ταιριαστό γκρουπ παιδιών. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά».

Για το αν οι ξένοι της ομάδας γνωρίζουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν απ’ τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Προσπαθούμε να τους βάλουμε στο κλίμα. Απ’ την πρώτη μέρα που έχουν έρθει όλοι μάς ρωτούν γι’ αυτό, γιατί έχουν καταλάβει πού βρίσκονται, πόσο αγαπάει ο κόσμος την ομάδα. Από μόνοι τους ρωτούν και πιστεύω ότι είναι ανυπόμονοι να δουν το Παλατάκι να γεμίζει και τον κόσμο από κοντά».

Για τη φετινή Basket League: «Από τα φιλικά που έχουμε παίξει μεταξύ μας, ισχύει πολύ το ότι όλες οι ομάδες είναι πιο κοντά, πέραν των δύο “αιωνίων”. Θα δούμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το αν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης… αντέχει εκτός γηπέδου: «Ο Βαγγέλης είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκεται μαζί μας, είναι κάθε μέρα δίπλα μας στις προπονήσεις. Την Παρασκευή (13/09) του δώσαμε μια φανέλα, οπότε δεν ξέρω αν θα… κρατηθεί».

Για την εκδήλωση που έγινε με την παρουσίαση της φανέλας: «Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση. Βρεθήκαμε στη Νέα Μηχανιώνα και ήταν σημαντικό που ήμασταν εκεί, ήμασταν κοντά στους ανθρώπους της Νέας Μηχανιώνας, οι οποίοι δεν είναι τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη ώστε να έρχονται συνέχεια στο γήπεδο. Πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση, πάρα πολλά παιδιά ήρθαν για να μας δουν στο γήπεδο. Μου άφησε μια πολύ ευχάριστη “γεύση”».