Skip to main content

Χρυσικόπουλος: «Με το νέο γήπεδο η διαφορά θα είναι εμφανής»

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος μίλησε στο Superbasket για το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, την αποχή των παικτών από την δράση λόγω της πανδημίας, την αποχώρηση του Χάρη Γιαννόπουλου από την Ένωση, αλλά και για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

 

Του Δημήτρη Ασωνίτη

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν, όμως η πανδημία είχε άλλα σχέδια! Ο Λίνος Χρυσικόπουλος μίλησε στο Superbasket για την αποχή των παικτών από το μπάσκετ, εξήγησε πόσο δύσκολη θα είναι για τους παίκτες η επιστροφή στο παρκέ, υποστήριξε πως το νέο «σπίτι» της Ένωσης στα Άνω Λιόσια θα παίξει ρόλο στην προσέλευση του κόσμου των «κιτρινόμαυρων», ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βιώνει το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και το... δίπολο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Λίνος Χρυσικόπουλος λοιπόν στο Superbasket.gr!

-Αρχικά που βρίσκεσαι αυτό τον καιρό;

«Είμαι στη Θεσσαλονίκη και κάνω τη μεταβατική μου προπόνηση».

-Πόσο εύκολη ή δύσκολη, θα είναι η επιστροφή στα παρκέ για την ομάδα ύστερα από αυτή τη μεγάλη διακοπή λόγω της πανδημίας;

«Σίγουρα διανύουμε μία πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδο, η αποχή ήταν μεγάλη, μεγαλύτερη και από κάποιον που θα έκανε χειρουργείο ίσως, αλλά το τρίμηνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας, με τα σωστά πράγματα νομίζω θα είναι υπεραρκετό».

-Υπάρχει απογοήτευση που η σεζόν διεκόπη πάνω σε μία εξαιρετική χρονιά για την ΑΕΚ;

«Εννοείται αυτό! Συνέβη σε μία περίοδο που η ομάδα βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και διεκδικούσαμε όλους μας τους στόχους».

-Πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο, αλλά και για την Ένωση που θα έχει το δικό της σπίτι;

«Νομίζω πως ήταν ο κύριος λόγος που δεν υπήρχε μια σταθερή παρουσία του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό πλέον που η ΑΕΚ έχει το σπίτι της, η διαφορά στο τμήμα του μπάσκετ θα είναι πολύ εμφανής και ακόμα περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι».

-Για την αποχώρηση του Χάρη Γιαννόπουλου από την ΑΕΚ.

«Δεν θέλω να σχολιάσω το αγωνιστικό κομμάτι του Χάρη (σ.σ Γιαννόπουλος), δεν χρειάζεται κιόλας, η καριέρα του μιλάει από μόνη της! Αυτό που θέλω να πω είναι οτι πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Αυτό τον κάνει αυτόματα καλό συμπαίκτη, που το θεωρώ το πιο σημαντικό πράγμα για την καλή λειτουργεία μιας ομάδας».

- Υπήρξαν στο παρελθόν παίκτες στην ομάδα, οι οποίοι ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λες;

«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη στην ΑΕΚ συγκεκριμένα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εννοείται ότι έχω συνυπάρξει και με τέτοιους αθλητές και δεν είναι εύκολο».

-Αλλάζουμε λοιπόν κεφάλαιο. Οι ομάδες αποχωρούν οι ομάδες η μία μετά την άλλη, ενώ άγνωστο παραμένει αν και με πόσες ομάδες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θεωρείς πως υπάρχει έλλειψη ανταγωνισμού με την απουσία (και) του Ολυμπιακού από την Basket League;

«Έχουμε μεγαλώσει πλέον με αυτές τις συνθήκες, αλλά νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια κάποιες ομάδες κάνουν πολύ αξιόλογη προσπάθεια να αλλάξουν το κατεστημένο. Σίγουρα έχει κουράσει το δίπολο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο να σπάσει! Όσον αφορά την απουσία του Ολυμπιακού, οποιαδήποτε υποβάθμιση του πρωταθλήματος είναι άσχημη για το μπάσκετ και η απουσία του Ολυμπιακού είναι σίγουρα υποβάθμιση! Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μία λύση και θα γυρίσει».

-Κλείνοντας, ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, αλλά και της ΑΕΚ; 

«Να φτιάξουμε πάλι ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να προσπαθούμε να συμβάλουμε έστω και στο ελάχιστο στο να μεγαλώνει η ομάδα λίγο-λίγο, κάθε μέρα».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.