Skip to main content

Βόβορας: «Πήραμε ένα καλό μάθημα απόψε»

Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά την "φιλική" ήττα του Παναθηναικού από την Ζαλγκίρις με 81-74, τόσο για την ήττα από την Ζαλγκίρις, για την κατάσταση λόγω κορονοιού και τα μέτρα ασφαλείας στο Κάουνας, όσο και για την νέα εποχή στο Κάουνας.

Ο κ. Βόβορας δήλωσε  αναλυτικά:

Για την ήττα από τη Ζάλγκιρις: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που μας άσκησε πίεση, που είναι επιθετική. Έτσι είναι η EuroLeague. Πήραμε ένα καλό μάθημα απόψε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Ζάλγκιρις για τη νίκη. Ειδικά εκτός έδρας δεν μπορείς να νικήσεις με δεκαπέντε ασίστ και δεκαπέντε λάθη. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όσα δούμε στο video για να βελτιωθούμε. Ύστερα από πέντε μήνες αυτό το παιχνίδι ήταν σημαντικό. Θα μας βοηθήσει".

Για τη νέα εποχή του τριφυλλιού: "Ξεκινάει κάτι νέο για τον Παναθηναϊκό, χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την ώρα που είμαστε σε μια δύσκολη και περίεργη εποχή λόγω του κορονοϊού. Χτίσαμε μια νεανική ομάδα, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Θέλουμε να παίζουμε με ενέργεια. Σίγουρα, πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, να βρούμε ελεύθερα σουτ και να τρέξουμε. Δουλειά μας είναι να διαβάζουμε το παιχνίδι μέρα με την μέρα".

Για την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορονοϊού: "Δεν ξέρουμε ακόμη πώς ακριβώς θα ταξιδεύουμε, πώς θα πηγαίνουμε σε κάποιες χώρες. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν έχουμε ένα κρούσμα στην ομάδα μας. Είναι πολλά πράγματα, που πρέπει να δούμε στην πράξη. Το μόνο μήνυμα που έχουμε είναι ότι πρέπει να παίξουμε, να βρούμε τον τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας και να βρούμε τις λύσεις".

 Για τα μέτρα ασφαλείας στο Κάουνας: "Το πρωτόκολλο είναι σωστό, όλα λειτουργούν σωστά. Όμως, όπως συζητήσαμε, υπάρχουν κι άλλα θέματα. Για παράδειγμα, δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις με δύο ανταποκρίσεις. Βλέπεις τόσο κόσμο... Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την ομάδα. Δεν είναι εύκολη κατάσταση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσα θα συμβούν σε κάθε περίπτωση".

Για τη νέα εποχή της Ζάλγκιρις: "Είναι πολύ νωρίς για όλες τις ομάδες, για να δούμε ακριβώς τι μπάσκετ θέλουν να παίξουν. Η Ζάλγκιρις σήμερα έπαιξε με ενέργεια, θέλησε να τρέξει περισσότερο, να βρει ελεύθερα σουτ. Είναι νωρίς για να σχολιάσουμε τι ομάδα θα έχει μέσα στη σεζόν".