Skip to main content

Βόβορας: «Να ματσάρουμε την ενέργεια και την σκληράδα της Μακάμπι»

Εκτός έδρας απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (22/12) δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague και ο Γιώργος Βόβορας, με δηλώσεις του, μίλησε για τα… κλειδιά που θα κρίνουν την εξέλιξη της αναμέτρησης της «Menora Mivtachim Arena».

"Η Μακάμπι είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, με έναν προπονητή (Γιάννης Σφαιρόπουλος) που έχει περάσει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του. Ξέρουμε όλοι πως πρόκειται για έναν προπονητή που στηρίζει πολλά στο αμυντικό κομμάτι. Η Μακάμπι προέρχεται από μια μεγάλη νίκη με σπουδαία εμφάνιση. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια και την σκληράδα που βγάζει η Μακάμπι τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Η αλήθεια είναι πως δεν το έχουμε καταφέρει με παρόμοιου τύπου ομάδες, αυτό πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας από το πρώτο δευτερόλεπτο", ήταν το αρχικό σχόλιο του Βόβορα, για να προσθέσει:

"Συνολικά το κλειδί είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Η Μακάμπι πιέζει πολύ στο ριμπάουντ, ποντάρει πολύ στο μέγεθος σε φόργουορντ και σέντερ. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την σκληράδα, στο πώς θα βάλουμε το κορμί μας. Θα είναι ένα παιχνίδι με πολλές επαφές. Εκεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με τέτοιο τρόπο".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε και στο τι άλλαξε στην ομάδα του, στα  παιχνίδια με Ρεάλ Μαδρίτης και Άλμπα Βερολίνου, λέγοντας πως "αυτό που έκανε τη διαφορά είναι πως ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, κάτι που μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Έτσι είναι η EuroLeague".