Skip to main content

Λυκογιάννης: «Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τελείως τον προσανατολισμό μας στην επίθεση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης μίλησε μετά την εκτός έδρας ήττα των ασπρόμαυρων από το Περιστέρι με 76-67, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του δεν είχε την επιθυμητή αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε πολλά λάθη.

Ο κόουτς Άρης Λυκογιάννης ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι: «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ότι χάσαμε τελείως τον προσανατολισμό μας στην επίθεση. Δεν πηγαίναμε σε δεύτερες λύσεις και δεν είχαμε τις ενδεδειγμένες επιλογές. Το Περιστέρι ξέφυγε 8-10 πόντους και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους».

Υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε αρκετές θέσεις. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα της ομάδας είναι να πορευτεί με τις λιγότερες αλλαγές και τα λιγότερα έξοδα. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί κανονικά και πρέπει να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Φάνηκαν κάποια προβλήματα σήμερα. Δεν μας πήγε και το περιφερειακό σουτ ακόμα και σε ελεύθερα σουτ.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Δεν θα ήθελα να πω ότι είναι μονόδρομος, αλλά οι άνθρωποι έχουν επενδύσει πολλά πράγματα κι ευελπιστούν στη βοήθεια του κόσμου για να ελαφρύνουν τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων. Καλή χρονιά κι ελπίζουμε να αρχίσει ξανά το μπάσκετ και στις μικρότερες κατηγορίες».

Ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ότι:  «Καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Το παιχνίδι έχει δύο όψεις. Την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και την εικόνα του δευτέρου. Στο πρώτο μέρος ήμασταν συγκεντρωμένοι, ελέγξαμε τον ρυθμό και αν εξαιρέσουμε τα 10 επιθετικά ριμπάουντ που είχε το Περιστέρι στο πρώτο ημίχρονο, θεωρώ ότι είχαμε πάει το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και στην στόχευση και κυρίως στο να ματσάρουμε την ενέργεια του αντιπάλου.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Το Περιστέρι μας πίεσε αρκετά με τα μεγάλα κορμιά και πάνω στην μπάλα, αλλά και πλάγια. Εμείς είχαμε πάρα πολύ άσχημη αντίδραση, κάναμε πολύ κακές επιλογές στην επίθεση και σε συνδυασμό με την κακή επιθετική μέρα στην οποία βρέθηκαν αρκετά παιδιά, είχε επίδραση και στην αμυντική συμπεριφορά. Κάναμε λάθη, δεχθήκαμε κάποιους πόντους στο transition, μπήκαν 2-3 περιφερειακά σουτ, με αποτέλεσμα το Περιστέρι να βρει τον ρυθμό που ήθελε και να πάρει μια διαφορά 8-10 πόντων και να κερδίσει δίκαια».