Skip to main content

Καμπερίδης: «Αν μείνουμε ενωμένοι θα έχουμε και άλλα θετικά αποτελέσματα»

Ο Άρης πέρασε θριαμβευτικά από το Ιβανώφειο, απέναντι στον Ηρακλή, με τον προπονητή της ομάδας, Σάββα Καμπερίδη, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», να μιλά για την πορεία των κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά ο Καμπερίδης μίλησε:

Για τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή: «Θέλαμε να σταματήσουμε την δημιουργία της περιφέρειας του Ηρακλή και τις πάσες στον Καβαδά. Έτσι καταφέραμε να χαλάσουμε τις συνεργασίες του Ηρακλή. Δώσαμε το σωστό πλάνο, έπαιζαν με μεγάλη πίεση οι αντίπαλοι και όλο αυτό έγειρε υπέρ μας και πιστεύω κερδίσαμε δίκαια».

Για την εφαρμογή του πλάνου και τη δουλειά στις προπονήσεις: «Ο προπονητής είναι τόσο έξυπνος όσο οι παίκτες. Αν ο παίκτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σου, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Εγώ έχω παίκτες με εμπειρία και αυτό βοηθάει. Εχθές έδειξαν όλοι συγκέντρωση και ομοψυχία και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα».

Για τα προβλήματα που προέκυψαν στην αρχή της σεζόν: «Με δόση υπερβολής μπορώ να πω ότι έγινε ένα μικρό θαύμα που βρίσκεται εδώ η ομάδα. Καταλαβαίνω τον κόσμο, έχει συνηθίσει τον Άρη πρωταγωνιστή. Οι συνθήκες τώρα είναι πολύ δύσκολες, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα φέτος, δεν έχουμε καν τον κόσμο στο πλάι μας, που για τον Άρηείναι τεράστιο πλήγμα».

Για τις σημαντικές απουσίες που είχε η ομάδα σε κρίσιμα ματς: «Και ο Ντραγκίτσεβιτς και ο Μιλόσεβιτς είναι σημαντικοί παίκτες. Απουσίασαν για καιρό, ακόμα τώρα προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους. Τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και σε πολλά παιχνίδια φτάσαμε κοντά στο να κερδίσουμε. Τώρα με την επιστροφή των παιδιών η ομάδα κουμπώνει καλύτερα»

Για τον Διαμαντή Σλαφτσάκη και την εκτίμηση προς το πρόσωπό του: «Η ομάδα έχει πολλά προβλήματα και σε καθημερινή βάση. Όσοι είμαστε στην ομάδα, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε ώθηση στην ομάδα να φτάσει ως το τέλος. Θα χρειαστεί να κάνουμε και πράγματα εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε και κάτι ακόμα για να βοηθήσουμε την ομάδα. Ελπίζω το επόμενο διάστημα η ομάδα να βρει λύσεις σε πολλά προβλήματα ώστε να πορευτεί πιο ομάδα και φυσικά όπως της αρμόζει».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που συνεχίζει στον Άρη: «Όταν ήρθα στον Άρη και τότε ήταν δύσκολα. Αυτό που με έκανε να δεχτώ είναι οι άνθρωποι που θα συνεργαζόμουν. Είχα παραιτηθεί μετά το ματς με την Λάρισα. Ωστόσο οι συζητήσεις αργότερα με τους παίκτες και τον πρόεδρο, μου έδωσαν να καταλάβω ότι δεν θα ήταν σωστό να αποχωρήσω, συνεπώς ήθελα να κάνω αυτή την προσπάθεια μέχρι τέλος. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, παλεύουμε όλοι μαζί, για να έχει η ομάδα ένα καλύτερο μέλλον. Θα δούμε στο τέλος αν έχουμε πράξει το σωστό».

Για την κριτική που δέχονται οι προπονητές: «Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς που υπάρχει η κριτική. Είναι σημαντικό να ακούω ότι κάνω καλά τη δουλειά μου αλλά δεν επαναπαύομαι γιατί κρίνομαι κάθε εβδομάδα. Πρέπει να δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ο κόσμος έχει το κριτήριο να καταλάβει αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Νομίζω αν κάνουμε άλλη μία νίκη εξασφαλίζουμε σίγουρα την παραμονή. Από εκεί και πέρα η συνέχεια μπορεί να μας φέρει και πιο ψηλά. Ζητούμενο είναι η συνοχή μέχρι τελευταία αγωνιστική, υπάρχουν δυσκολίες, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση και όλους μας για να κρατηθούμε ζωντανοί. Αν μείνουμε ενωμένοι θα έχουμε και άλλα θετικά αποτελέσματα».

Για το ροτέισον μετά την αποχώρηση του Σούλερ: «Έφυγε ένα παιδί ο οποίος ήταν σωστός επαγγελματίας. Δεν είχα κανένα παράπονο. Βρήκαν περισσότερο χρόνο κάποια παιδιά και αυτό τους έδωσαν αυτοπεποίθηση. Τα δύο τελευταία παιχνίδια φαίνεται ότι λειτουργεί καλύτερα το ροτέισον».

Για το χθεσινό αντίπαλο του Άρη: «Ο Ηρακλής έχει την ποιότητα του ρόστερ και έμπειρο προπονητή. Αυτό που πρέπει να γίνει για να επανέλθει ο Ηρακλής είναι η ηρεμία. Παίζουν με πίεση και λειτουργεί καταστροφικά στην ομάδα».