Skip to main content

Ηρακλής: Κρίθηκε αθώος για την υπόθεση Χάγκινς

Συναγερμός τέλος στον Ηρακλή, αναφορικά με τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών για την υπόθεση του δελτίου του Τζος Χάγκινς, από το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση του ο ΕΣΑΚΕ, ο Αθλητικός Δικαστής έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας του Γηραιού, για αντικανονική συμμετοχή του παίκτη.

Έτσι, οι ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης δικαιώθηκαν, καθώς εξ αρχής θεωρούσαν δεδομένη την αθώωση τους, με τον Ηρακλή να συνεχίζει το πρωτάθλημα με 22 βαθμούς και ρεκόρ 6-10.

Αναλυτικά η απόφαση:

Το ΜΔΟ απεφάνθη ότι δεν συντρέχει περίπτωση επιβολής της προβλεπόμενης στο άρθρο 72 παρ. 2 του Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2020-2021 πειθαρχικής ποινής σε βάρος της εγκαλούμενης «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. Κ.Α.Ε. HΡΑΚΛΗΣ 2017)» για αντικανονική συμμετοχή του αθλητή της Joshua Akeem HAGINS στον αγώνα Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 εναντίον της ομάδας «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΙΩΝΙΚΟΣ BASKET K.A.E.)», που διεξήχθη στο γήπεδο «ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ» στις 28-2-2021.