Skip to main content

Σερέλης: «Αν βγούμε δεύτεροι, θα είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης μίλησε μετά την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ με 97-94, υπογράμμιζοντας ότι αν η ομάδα από την Νότια Αττική βγει δεύτερη, θα είναι σαν να πήρε το πρωτάθλημα.

Ο κόουτς Σερέλης ανέφερε ότι: «Αρχικά θέλουμε να συγχαριύμε τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την είσοδο του στο Hall of Fame, είναι τιμητικό για το ελληνικο μπάσκετ και για εμάς που μεγαλώσουμε και τον βλέπαμε να παίζει. Αποφασισμένοι να κερδίσουμε, να αποδείξουμε σε εμάς και στον μπασκετικό κόσμο, ότι η φετινή χρόνια δεν είναι τυχαία. Γίνεται σκληρή δουλειά και αποδίδει καρπούς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τον έλεγχο. Ηταν σημαντικό το γεγονός οτι η ΑΕΚ δεν πήρε μεγάλη διαφορά, ζητήσαμε από τους παίκτες να ανεβάσουνε ρυθμό, να ρτρέξουμε και βάλουμε πόντους στο transition. 

Προς το τέλος φαινόταν να είχαμε σχεδον κερδίσει. Κάναμε λάθη και δώσαμε το δικαίωμα, αλλά στην παράταση είχαμε ψυχικά αποθέματα κι πήραμε τη νίκη. Οι παίκτες μας καταθέτουν ψυχή ακόμη και στις προπονήσεις, είναι μία χρονιά που δεν την είχαμε σκεφτει ούτε στα όνειρά μας, με τρεις νίκες απέναντι στην ΑΕΚ». 

Για τη δεύτερη θέση: «Αν κάνουμε τις δύο νίκες στην έδρα μας, είναι δύσκολο να μη βγούμε στη 2η θέση. Δεν θέλουμε να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, επειδή είμαστε μία νεανική ομάδα. Αν το καταφέρουμε θα είναι σαν να έχουμε πάρει ένα πρωτάθλημα». 

Για τα μόλις οχτώ λάθη: «Ήμασταν αρκετά έτοιμοι για το ματς. Δουλεύουμε πολύ στο πνευματικό κομμάτι. Αυτό που καθάρισε το μυαλό τους, ήταν ότι στο πρώτο χάναμε με έναν τρόπο που δεν θέλαμε. Στόχος μας ήταν να ηττηθούμε, αφού παίξουμε το παιχνίδι μας. Εδώ και τέσσερις μήνες έχουμε τον ρυθμό των αγώνων. Πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε. Παίζουμε με την ΑΕΚ, δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Δεν κάναμε πολλά λάθη, έτσι ώστε να δεχτούμε εύκολα καλάθια».