Skip to main content

ΕΣΑΚΕ - Ταχύτερη εξέταση των φακέλων αποφασίστηκε στη Γ.Σ. με την ίδια εγγυητική

Μετά από περίπου έξι ώρες συνεδρίασης ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας (14/3) Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια μάλιστα, το "παρών" έδωσε κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, με τον Βαγγέλη Λιόλιο να συμμετέχει στη συζήτηση και να καταθέτει τις δικές του προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση της κατάστασης στην Α1.

Από την άλλη όμως, απούσα ήταν η ΚΑΕ Ηρακλής, που δεν εκπροσωπήθηκε από κάποιο στέλεχός της.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επεσήμανε μάλιστα πως στο εγγύς μέλλον θα επιδιώξει την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΟΚ με αυτό της FIBA, έτσι ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο της έκδοσης δελτίων για ομάδες που κουβαλούν ban από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Εξάλλου, οι βασικοί άξονες σε ό,τι έχει να κάνει με την αδειοδότηση των ομάδων παρέμειναν ακριβώς ίδιοι. Όπως για παράδειγμα το ποσό της εγγυητικής (80.000€) και το ελάχιστο μπάτζετ (800.000€) για τις ΚΑΕ.

Από την άλλη βέβαια, αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπάρχει συντομότερος χρονικός ορίζοντας για το πιστοποιητικό συμμετοχής. Δηλαδή, κάθε περίπτωση να είναι τελεσίδικη μέχρι το τέλος του Ιουνίου, προκειμένου να μην παρατηρούνται φαινόμενα σαν κι αυτά που βίωσαν φέτος οι ομάδες -στόχος είναι οι περιπτώσεις των αδειοδοτήσεων να μην "τραβάνε" εντός της αγωνιστικής περιόδου δηλαδή.