Skip to main content

Ολυμπιακός – Άρης 89-67: Στο ρελαντί πριν το ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Άρη στο ΣΕΦ με σκορ 89-67 σε αναμέτρηση της 24ής αγωνιστικής, που διεξήχθη πρόωρα ώστε να διευκολυνθούν οι ερυθρόλευκοι ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. Η ομάδα του Πειραιά (17-1), έκαμψε εύκολα την αντίσταση των Θεσσαλονικέων (8-12) και πλέον προετοιμάζεται για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Δευτέρα (11/4, 20:00), που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας.

Με πεντάδα τούς Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση στο Φάληρο απέναντι στους Κάουαν, Λόκετ, Νετζήπογλου, Γουίλιαμς και Κώττα του Άρη.

Οι δύο ομάδες ήταν υποτονικές στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους, καταβάλλοντας την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι, το εκμεταλλεύτηκαν, έβαλαν ένταση στην άμυνα τους και ήταν ανταγωνιστικοί, μένοντας κοντά στο σκορ στη λήξη του δεκαλέπτου (21-16).

Οι ερυθρόλευκοι δίχως να πιεστούν ιδιαίτερα, ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών, αλλά άστοχοι από την περιφέρεια (1/8 τρίποντα). Ωστόσο, η δεδομένη διαφορά των δύο αντιπάλων, έφτανε και περίσσευε για να πάνε μπροστά με +8 (41-33) στο πρώτο ημίχρονο.

Στην ανάπαυλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε από τους παίκτες του περισσότερη κίνηση στη επίθεση, αλλά και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν, ανέβασαν ταχύτητα και έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά με 66-45, βάζοντας τις βάσεις για να πάρουν τη νίκη.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα ως προς το αποτέλεσμα, με τον Μπαρτζώκα να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Λούντζη και τον Έισι. Η μαχητική ομάδα του Καστρίτη, δεν παράτησε το ματς, προσπάθησε μέσα από την άμυνα ζώνης να δημιουργήσει έστω κάποια προβλήματα στους αντιπάλους της, όμως η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας, αποτυπώθηκε και στον φωτεινό πίνακα, με το 89-67 υπέρ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε τρεις μέρες έδωσε δύο αγώνες για τη BasketLeague, στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ και στον Πειραιά με τον Άρη. Επικράτησε και στους δύο, ενώ παράλληλα διατήρησε το ρυθμό του, αρχικά για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια για τα Playoffs την Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 21-16, 41-33, 66-45, 89-67

On Fire: Ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ με 16 πόντους

Ξεχώρισαν: Για τον Ολυμπιακό ο Λαρεντζάκης με 18π. και για τον Άρη ο Κώττας με 10 π.

Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση: Η τρίτη περίοδος, στη διάρκεια της οποίας ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το… εύθραυστο 41-33 σε 66-45 και καθάρισε το ματς.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +27 (86-59) για τον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Γερακίνης, Λουλουδιάδης

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ