Skip to main content

Μπόγρης για Ολυμπιακό: «Επιτέλους και ένα Final 4, οπού θα νιώθουν σαν στο σπίτι τους»

Ο σέντερ του Απόλλωνα Πατρών, Γιώργος Μπόγρης μίλησε μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό με 94-68 και ευχήθηκε μεταξύ άλλων στους ερυθρόλευκους να κατακτήσουν το τρόπαιο του Final 4 της EuroLeague.

Σχετικά με τον Ολυμπιακό και το Final 4 ανέφερε ότι: "Δεν στο κρύβω, ζηλεύω λίγο. Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά που τα καταφέρανε, γιατί έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, από όλο το σωματείο, όλα αυτά τα χρόνια. Και να δικαιωθούν για κάποια πράγματα, οπού τα καταφέρανε. Και από το άλλο κομμάτι, είχαν την επιμονή και την υπομονή, δεν κάνανε βιαστικές κινήσεις. Σε μια χρονιά που σταμάτησε η σημαία του Ελληνικού μπάσκετ (ο Βασίλης Σπανούλης), δεν τους πήρε από κάτω και χτίσανε την χρονιά σωστά. Τα παιδιά που ίσως είχαν ένα δεύτερο ρόλο, βγήκανε μπροστά και έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Επιτέλους και ένα Final 4, οπού θα νιώθουν σαν το σπίτι τους, γιατί στα περισσότερα πάντα φτάνανε στην πηγή, αλλά παίζανε εκτός έδρας. Το ποσοστό εισιτηρίων σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλο για τον Ολυμπιακό... και οι Σέρβοι θεωρώ είναι από την μεριά μας. Μακάρι να τα πάνε εξαιρετικά και να φέρουν αυτήν την κούπα πίσω, που την έχει ανάγκη και το Ελληνικό μπάσκετ και το σωματείο. Βέβαια, πάνω από όλα να είναι συγκεντρωμένοι και για την συνέχεια του Ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι τους τελικούς, γιατί το "μέχρι τέλους" είχε τα καλά του, αλλά από άποψη τίτλων, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για τελικούς και τώρα έρχεται αυτό ξανά και μακάρι να ξαναδώσουν τις χαρές στους φίλαθλους της ομάδας".

Επίσης, ο σέντερ του Απόλλωνα Πατρών συνέχισε λέγοντας ότι: «Να τελειώνει το... πανηγυράκι του ελληνικού πρωταθλήματος. Δυστυχώς το χαρακτηρίζω έτσι. Ήρθα σε μία ομάδα που είναι κάτω από τη μέση και είδα και θεωρώ ότι η λίγκα δεν τους σέβεται και ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι ενώ περιμένουν χρήματα από τους χορηγούς και τα πρωταθλήματα αυτά δεν έρχονται και κάποια παιδιά που παίζουν εδώ πέρα έχουν ανάγκη το μηνιάτικό τους. Οπότε δεν μπορώ εγώ επειδή ήρθε με ένα διαφορετικό deal να βγάλω την ουρά μου απ' έξω. Θέλω να στηρίξω όλα τα παιδιά, το σωστό είναι να πληρώνονται όλοι στην ώρα τους...Όταν από τη Λίγκα περιμένει μία ομάδα και ένα σωματείο χρήματα και δεν έρχονται ποτέ ή έρχεται ένα μέρος των χρημάτων δείχνεις ότι δεν σέβεσαι το προϊόν σου, δεν σέβεσαι τους παίκτες που για μένα το άθλημα αυτό είναι οι παίκτες. Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές, έτσι έμαθα από τα 19 μου όταν δούλεψα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σηκωνόταν από τη θέση του για να κάτσει ο 15ος παίκτης, η πρώτη ατάκα του ήταν οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα δεν έχουμε τους παίκτες πρωταγωνιστές, έχουμε όλα τα τριγύρω. Μακάρι να αλλάξει αυτό και να μπουν πιο σοβαρές βάσεις, ώστε να το δούμε σαν προϊόν και όχι σαν αρπαχτή που... "άντε να έρθει ο Ιούνιος, να παίξουν οι μεγάλοι τους τελικούς».

Δείτε το σχετικό βίντεο: