Skip to main content

Βετούλας: «Η Πάτρα έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του Απόλλωνα»

Στον διαδικτυακό… αέρα του ΕΟΚ WEB Radio φιλοξενήθηκε ο Νίκος Βετούλας, με τον προπονητή του Απόλλωνα Πάτρας να μιλά, μεταξύ άλλων, για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά ο Βετούλας μίλησε:

Για το ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό χρησιμοποίησε νεαρούς παίκτες: «Είναι ευκαιρία και για τα νέα παιδιά να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν σ’ αυτό το επίπεδο και να υπολογίζουμε σε παιχνίδια που είναι περισσότερο στα μέτρα μας. Το βασικότερο είναι ότι τα παιδιά είχαν διάθεση και ο Μαστρογιαννόπουλος που έλειπε κάποια χρόνια απ’ την Α1, επέστρεψε και έδειξε ότι ανήκει σ’ αυτό το επίπεδο. Γι’ αυτά τα πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι όσον αφορά το πώς «χτίσαμε» την ομάδα και με βάση και τα οικονομικά πλαίσια που είχαμε».

Για τους φετινούς στόχους του Απόλλωνα: «Οι ομάδες του βεληνεκούς του Απόλλωνα πρέπει να πετύχουν γρήγορη παραμονή, έτσι ώστε να φύγει το άγχος και μετά να παίζουν με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Όποια ομάδα έχει καταφέρει στο παρελθόν να έχει γρήγορη παραμονή, κάνει και καλή πορεία. Τα επόμενα έξι παιχνίδια για ‘μας είναι καθοριστικά, με ομάδες που είναι στα μέτρα μας και πρέπει να κερδίσουμε, ώστε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για το αν είναι «γεμάτοι» σε όλες τις θέσεις: «Είμαστε μια ομάδα που στην περιφέρεια έχουμε παιδιά με ικανότητα στα σουτ και στη δημιουργία. Στους ψηλούς δεν είμαστε απ’ τις ομάδες που έχουν «επενδύσει» ιδιαίτερα σε ποσότητα. Υπάρχει ένα παιδί που κάνει προπόνηση μαζί μας, ο Μίσκοβιτς, που δεν έχει βγει ακόμα δελτίο, αλλά ανήκει στην ομάδα. Βλέποντας και κάνοντας…».

Για το τι ομάδα δημιούργησε: «Πέρυσι είχαμε 2-3 πυλώνες κατά κύριο λόγο, τον Τσαλμπούρη και το Δίπλαρο με τον Μήτρου-Λονγκ. Φέτος είμαστε πιο κοντρολαρισμένη ομάδα όσον αφορά τα στοιχεία των playmakers και τα παιδιά της περιφέρειας μπορεί να μην έχουν το περσινό μέγεθος, αλλά έχουν καλύτερη δημιουργία κι εκτέλεση».

Για το αν πιστεύει ότι θα γεμίζει το γήπεδο στα εντός έδρας: «Να γεμίζει θα ‘ναι δύσκολο, αλλά η Πάτρα έχει «αγκαλιάσει» την προσπάθεια του Απόλλωνα. Νομίζω ότι βλέποντας τα πρώτα δείγματα στα φιλικά πάντα, τούς έρχεται μια καλή εικόνα ομάδος, με καλά αποδυτήρια και καλή παρουσία και συμπεριφορά μες στο γήπεδο. Αγωνιστικά είμαστε μια ομάδα η οποία παλεύει συνεχώς».