Skip to main content

Περιστέρι - Προμηθέας 88-68: Κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος

Το Περιστέρι νίκησε τον Προμηθέα με σκορ 88-68 στο κλειστό «Ανδρεας Παπανδρέου», με το παιχνίδι να διεξάγεται στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League. 

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα το Περιστέρι έχει 7 νίκες και 2 ήττες, ενώ ο Προμηθέας έχει αντίστοιχο ρεκόρ 3-5.

Από το Περιστέρι πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μάρκους Ντένμον με 25 πόντους, ενώ από τον Προμηθέα ξεχώρισε ο Γιανγκ με 14 πόντους.

Καλή εμφάνιση και πλουραλισμός έδωσαν τη νίκη στο Περιστέρι

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε το Περιστέρι, με την ομάδα του κόουτς Σπανούλη να έχει αρκετούς παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο Ντένμον που ήταν η επιθετική αιχμή των γηπεδούχων, όσο και οι Αγραβάνης και Φρανσίσκο, βοήθησαν στην κυριαρχία των κυανοκίτρινων μέσα στο ματς.

Με το χρονόμετρο να γράφει 4:30'' πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Μπίλαν κάνει το 11-3 δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις των γηπεδούχων.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 19-13 και με τον Προμηθέα να προσπαθεί να αντιδράσει.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πατρινοί κατάφεραν αρχικά να πλησιάσουν στο -4 ροκανίζοντας τη διαφορά. Έτσι και με το χρονόμετρο να γράφει 5:37'' για το ημίχρονο ο Κάουαν κάνει το 25-21. Ωστόσο στη συνέχεια οι παίκτες του Σπανούλη αντέδρασαν και έκαναν ένα δικό τους σερί 6-0. Ο Ντένμον με τρίποντο έκανε 30-21 κι ενώ απέμεναν 4:42'' για τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Μουράτος απάντησε με δικό του τρίποντο κάνοντας το 30-24, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον τρόπο να είναι πάντα μπροστά με περίπου 9 πόντους. 

Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 42-32.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους κυανοκίτρινους να ελέγχουν το παιχνίδι. Με το χρονόμετρο να δείχνει 5:19'' για τη λήξη της 3ης περιόδου ο Αγραβάνης σημειώνει τρίποντο κάνοντας το 54-41.

Το Περιστέρι κατάφερε να περιορίσει τους Πατρινούς και είχε μια διαφορά της τάξης των 10 πόντων, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με 58-48.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Μάλιστα οι παίκτες του Σπανούλη έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους ανεβάζοντας τη διαφορά στους 20 πόντους.

Τελικό αποτέλεσμα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» ήταν το 88-68.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 42-32, 58-48, 88-68.